Trakya Belediyeler Birliği, bilim kurulu oluşturdu 

Yerel yönetimlerin ve bölgenin gelişimi için başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olmak üzere Trakya'daki üniversitelerden profesör, doçent ve alanında doktor akademisyenlerin katılımıyla bir bilim

Tekirdağ 21.10.2020 13:12:00 0
Trakya Belediyeler Birliği, bilim kurulu oluşturdu 

"ENTEGRASYON VE ETKİLEŞİM ARTACAK"


Trakya Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bilim kurulu konusunda yaptığı bilgilendirmede, “Başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olmak üzere bölgedeki üniversitelerimizle gerçekleştirdiğimiz bilim kurulu projemizle birbirinden kıymetli akademisyenlerimiz çok önemli bilimsel çalışmalarını, teorilerini ve fikirlerini yerel yönetimlerimizin hizmet kalitesini artırmaya yönelik olarak hayata geçirecekleri bir uygulama alanı elde etmiş olacaklar. Birliğimize üye belediyelerimizin birbirinden kıymetli profesör, doçent ve alanında doktor akademisyenlerimizden destek ve rehberlik bularak birçok alanda hizmet kalitelerini artıracaklar. Bu vesile ile üniversitelerimizin kentlerimiz ve belediyelerimizle olan entegrasyon ve etkileşimi de artacak ve Trakya Belediyeler Birliği’miz de bu önemli işe vesile olmuş olacak. Özetle günün sonunda hem bölgemiz, hem üniversitelerimiz hem de yerel yönetimlerimiz Trakya Belediyeler Birliğimizin koordinasyonuyla önemli kazanımlar elde etmiş olacak” dedi. 


"TÜM KONULARDA DESTEK VERECEĞİZ"


Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de bilim kurulunda yer almaktan dolayı memnuniyetini ifade ederek, “Bizler Trakya Belediyeler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen bu organizasyonda yer almaktan ve belediyelerimize destek veriyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bölgemiz konum itibarı ile birliktelik oluşturulması gereken şehirlerden oluşuyor. Kıymetli başkanımız ve müdürümüz bizleri ziyaretinde, bölgemizin ve Trakya Belediyeler Birliği'nin vizyonundan ve planlamalarından bahsettiler ve biz çok etkilendik. Bölgemizdeki üniversitelerimizde görevli, alanlarında uzman akademisyenlerin katılımıyla bilimsel bir kurul oluşturulmasına katkıda bulunduk. İlave olarak oluşturulacak tüm konularda her türlü desteğe hazırız. Burada çok kıymetli başkanlarımız ve bilim insanlarımızın oluşturduğu bir kurulumuz var. Ben de bu kurulun bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kaydetti. 

 


KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ DE KATILACAK


Trakya Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde başlatılan bilimsel çalışma programına, Trakya Üniversitesi'nde görevli akademisyenler de katılım sağlıyor. Kırklareli Üniversitesi'nden de akademisyenlerin dâhil olacağı bilim kurulu bölgenin gelişimini kayda değer bir düzeye ulaştırmak adına çalışmalarda bulunacak. Bilim kurulunda görev alan alanlarında uzman akademisyenler; iktisadi kalkınma, yerel yönetimler, göç ve entegrasyon, teknoloji ve inovasyon ve yönetim ve organizasyon konularında fikir, öneri, proje ve alanlarında yapmış oldukları bilimsel çalışmalarıyla bölgeye ve belediyelere katkılar sağlayacak. 


BİLİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR? 


Trakya Belediyeler Birliği Bilim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Yılmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Faruk Açıkgöz, Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökmen Kantar, Öğretim Görevlisi Dr. Öğretim Görevlisi Miray Özden, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşen Sina, Balkan Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sezai Öztaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Arat, Öğretim Görevlisi Öğretim Görevlisi Barış Kocabıyık, Trakya Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Özdemir, Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Recep Erbay ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kubaş. 


Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10