İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplandı 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.Toplantıda Tekirdağ'da yeni yatırım yapan ve yapacak

Tekirdağ 21.10.2020 13:18:00 0
İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplandı 

Önceki gün gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Osman Abdullah Günaydın ve İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı. 


FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ


Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Tekirdağ’da yeni yatırım yapacak olan firmalar var, bu firmalarla iletişimin sağlanması bakımından ya da var olan iletişimin artırılması bakımından onların bizlerden beklentileri, bizim onlardan isteklerimiz nelerdir bunların konuşulması bakımından bir çalışma yapıldı İş Kurumu Müdürlüğümüzce. Bu ortaya konulacak ve sizlerin bilgisine sunulacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde alan ve dal talepleri var onu görüşeceğiz. Bu konularda sizlerin görüşlerini alacağız” diye konuştu. 


ÇALIŞMALAR GÖRÜŞÜLDÜ 


Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün faaliyet ve çalışmaları hakkında İl Müdürü Yaşar Esen tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Tekirdağ’da yeni yatırım yapan ve yapacak olan firmaların İŞKUR’la iletişimini hızlandırması, güçlendirmesi, İŞKUR’un teşvikleri ile istihdamın arttırılması, İŞKUR’un istihdamın korunması ve arttırılması için planlamaların yapılabilmesi amacıyla Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan çalışmalar görüşüldü.


EĞİTİM KONULARI DA KARARA BAĞLANDI 


Toplantının devamında ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ’da okullarda açılacak/kapatılacak olan alan ve dal taleplerini görüştü. Çorlu Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde “Giyim Üretim Teknolojisi” Alanı ve buna bağlı "Giyimde Üretim Elemanı"  Dalının açılması, Çorlu Özel Eğitim Meslek Okulu bünyesinde “Tarım” Alanı ve buna bağlı "Süs Bitkileri ve Peyzaj"  Dalının açılması, Çerkezköy İlçesi Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde “Kimya Teknoloji” Alan ve Dalların 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere, öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınması görüşüldü. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi. 


Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10