"Salgın riski arttı, tedbirleri de artırmalıyız"

Havaların soğumasıyla birlikte koronavirüs salgını riskinin artması üzerine bir mesaj yayınlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, vatandaşlara tedbir çağrısı yaptı. Yüksel, grib

Süleymanpaşa 21.10.2020 13:22:00 0
"Salgın riski arttı, tedbirleri de artırmalıyız"

"ÇOCUKLARA DİKKAT EDİLMELİ"


Mevsim geçişine dikkat çeken Başkan Yüksel, “Malumunuz olduğu üzere artık sonbahardayız. Hemen ardından da kış geliyor. Bu süreç de gribal hastalıkların kol gezdiği bir süreç. Başımızda bir de korona laneti var. Allah’ım inşallah milletimizi bir an önce bu illetten kurtarır. Çocuklarımızın tam zamanlı okullarına gidebilmesi için özellikle büyüklere yani bizlere çok fazla görev düşüyor” dedi. 
Yüksel, alınması gereken önlemler konusunda hatırlatmada bulunarak, şöyle devam etti: “Bu dönemde tedbirlerimizi biraz daha sıkılaştırmamız gerekiyor. Ne olur, büyük küçük demeden hepimiz maskemizi takalım. Bu maskeyi takmak zorundayız. Sosyal mesafemize ve kişisel temizliğimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek, bu illetten hep birlikte kurtulacağımıza inanıyorum. Süreç çok kritik geçiyor. Hepimiz Sayın Sağlık Bakanımızı dinliyoruz. Ülkede korona ile vaka sayılarını görüyoruz. Biz ilçemizde bu illetten bir an önce kurtulmak istiyoruz.”


ESNAFLARA UYARI 


Süleymanpaşa’da bugüne kadar küresel salgınla başarılı bir mücadele sergilendiğini kaydeden Belediye Başkanı Yüksel, şunları söyledi: “Çok şükür, bugüne kadar süreci hep birlikte iyi idare ettik. Ama bundan sonraki süreci daha sıkı tedbirlerle göğüslememiz gerekecek. O yüzden, maske, mesafe ve temizlik ne olur dikkat edelim. Özellikle işletme sahiplerimize rica ediyorum. Arkadaşlarıma talimat verdim, kapılarınıza konuyla ilgili bilgilendirme notları asacağız. Ama gelen müşterilerinize sizler de tatlı dille anlatın. Vatandaşlarımızın da işletmelerle ilgili bir sıkıntı varsa yine tatlı bir dille uyarmalarını rica ediyorum. Birbirimizi kontrol ederek bu illetten kurtulmanın çaresini birlikte üretmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum.” Dedi. 


Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10