Özel insanlardan güzel ziyaret 

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle Çerkezköy Haber gazetesini ziyaret etti. TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, yönetim kurulu ü

Çerkezköy 21.10.2020 16:45:00 0
Özel insanlardan güzel ziyaret 

Gazetede çalışan basın emekçilerinin Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlayan TSD Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, medyanın günümüzde öneminin daha da arttığına işaret ederek, halkın haber alma hakkını sağlayan gazetecilerin zor bir görevi yerine getirdiklerini vurguladı. 


TSD, YENİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYOR 


Covid-19 pandemisi döneminde dernek çalışmaları hakkında da bilgiler veren TSD Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, koronavirüs nedeniyle derneği haftanın iki günü açtıklarını söyledi. Salgın döneminde ihtiyaç sahiplerine gıda, ayakkabı ve giysi yardımları yaptıklarını aktaran Kocaçınar, Çerkezköy'deki sokak ve kaldırımların engellilere uygun hale getirilmesi için belediye ile birlikte çalışmalar sürdürdüklerinin altını çizdi. Yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Kocaçınar, Çerkezköy Belediyesi işbirliğiyle ilçedeki tüm engellilere hizmet verecek olan Engelli Koordinasyon Merkezi kuracaklarını söyledi. Çerkezköy'deki tüm engellileri tespit ederek, yılın 365 günü onlara hizmet verecek bir merkez oluşturacaklarını kaydeden Kocaçınar, bu konuda kendilerine destek olan Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür etti. 


KARDEŞ: BİRLİKTE HAREKET ETMEK GEREKİYOR 


Gazeteci Şaban Kardeş ise Çerkezköy Haber gazetesi ekibi olarak TSD yöneticilerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. TSD Çerkezköy Şubesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Kardeş, basın olarak engelliler konusuna özel önem verdiklerinin altını çizdi. Engellilerin, sorunları için birlikte hareket etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Kardeş, "Çerkezköy'de yaşayan engellilerin günlük hayatının kolaylaştırılması için kamu kurumlarının yanı sıra özel kuruluşların ve medyanın da duyarlı olması gerekiyor. 'Nerede birlik varsa orada dirlik vardır' anlayışıyla herkesin birlik içinde hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10