Anasınıfı öğrencileri ve şehit çocukları için 2 bin oyuncak ürettiler 

Trakya Kalkınma Ajansının hibe programı kapsamında "Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Doğanın ve Çocukların Yüzü Gülüyor"projesinin bitiş sergisi yapıldı. Kızılpınar Çok Progr

Çerkezköy 24.10.2020 16:37:00 0
Anasınıfı öğrencileri ve şehit çocukları için 2 bin oyuncak ürettiler 

Önceki gün gerçekleştirilen serginin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ,okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 


BİLGİ ALDILAR 


Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde (TRAKYAKA) desteklenen "Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor Çocukların Yüzü Gülüyor Projesi" kapsamında, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesinde başlatılan çalışmada, eski okul sıraları çeşitli işlemlerden geçirilerek eğitici ahşap oyuncaklara dönüştürüldü.Yaklaşık 382 bin TL destekle alınan makinelerde üretilen bir çok oyuncak çeşitli aşamalardan geçerek yeniden eğitime kazandırıldı. Cuma günü okulu ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, proje sorumlularından bilgiler aldı. 

 


BİZİM İÇİN GÜZEL BİR KAZANIM OLDU 


Proje hakkında bilgiler veren projenin yürütücülerinden Çetin Çelik “ Projemiz Trakya Kalkınma Ajansı’na ait  bir projedir. Projemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adıyla geçti ama Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde uygulanmıştır. İmalat sanayine dayalı mesleki eğitim geliştirecek olan projemiz ise 12 ay sürdü. 384 bin liralık olan projede kamu kurumlarından eski ahşap sıraları topladık ve makinelerde işleyerek oyuncaklara dönüştürdük. Arkadaşlarımız ile birlikte toplam 2 bin adet oyuncak ürettik. Ürettiğimiz oyuncakları anasınıfı ve şehit çocuklarımıza dağıttık. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 5 ayrı makine alarak atölyemizi genişletmiş olduk. Öğrencilerimiz yeni aldığımız makinelerle imalat sanayinin kalifiye eleman ihtiyacını giderebilecek yeni teknolojik bilgilere sahip oldular, olmaya da devam ediyorlar. Bizim için gerçekten güzel bir kazanım oldu. Bu projede destekçimiz olan Çerkezköy Kaymakamlığına, Trakya Kalkınma Ajansına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.  Projeye kendi okulumuzdan 103 öğrenci katıldı. Biz öğrencilerimize önce eğitim verdik. Üretebileceğimiz oyuncakları önce tasarlamayı öğrettik. Çizim öğrendiler, sonra uygulamayı öğrendiler. Sonrasında öğrencilerimizle birlikte oyuncakları oluşturmuş olduk” diye konuştu. 

 


ÇOK MUTLUYUZ 


Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı konuşmada “ Projemizi bitmiş, çıktılarının alındığı bir safhadayız. Amacımız yaklaşık bir buçuk yıl önce bu işlere başladığımızda Trakya’da, Tekirdağ’da ve ilçelerinde meslek liselerinin makine ekipman ihtiyacı konusunda, staj yapma ve iş bulma noktasında ve yine aynı zamanda sahadaki firmalarla buluşma noktasında bazı eksiklikler veya yapılabileceklerin var olduğunu düşündük. Veliköy OSB’de bütün tarafların katılımıyla bir çalıştay yapmıştık. O çalıştaydan elde edilen verileri bizler projelendirip Çerkezköy’de, Çorlu’da, Tekirdağ’da ve Trakya’nın değişik ilçelerinde uygulamaya koyduk. Her okulun kendi ihtiyacı neyse, bu ihtiyaçlarını etrafındaki ekosistemdeki ilgili fabrikalarla, OSB başkanlarıyla ve OSB’lerle, teknik insanlarla görüşerek istenen makine ve ekipmanların alınmasını, sonrasında da firmalarımızın buraya hamilik etmesini, sahip çıkmasını, ‘burası bizim’ demesini istedik. Fabrikalarla okulların bir araya gelmesi, arzla talebin oluşması noktasında hem makine ekipman parkurunu yenileyelim hem de kendi öğretmenlerimizin varsa eğitim ihtiyaçlarını yenileyelim, hem de özel sektörle birlikte hareket edebilme kabiliyeti kazandıralım istedik. Başta Çerkezköy Kaymakamımız ve Veliköy OSB Başkanımız Atilla Selami Abban’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki projelerde yine aynı şekilde destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 

 


ÇOK GÜZEL MAKİNELER KAZANDIRILMIŞ


Şahin’in ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Abban” Bugün yine sevinçli bir olayda birlikteyiz. Trakya Kalkınma Ajansı’nın teşvikleriyle Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne çok güzel makineler kazandırıldığını gördük. Tabi ki Milli Eğitim Bakanlığımız meslek liselerine gerekli makineleri veriyor ama son sistem makinelerin alınması çok büyük önem arz ediyor. Gerek özel teşebbüsle, gerek okullarımızla bir bütün halinde çok güzel bir projeye bugün tanık olduk. Makineleri gördük, üretilen malzemeleri gördük. Bundan böyle sanıyorum ki tüm okullarımızın mobilya ihtiyaçlarını karşılayabilecek dereceye gelmişler, hatta geçmişler bile. Ben çok memnunum. Başta Trakya Kalkınma Ajansımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10