PTT'de çile kuyruğu!

Çerkezköy'de PTT'de işlem yapmak isteyen vatandaşlar tarafından PTT binaları önünde pandemi de gerekçe gösterilerek oluşturulan kuyruklar, tüp kuyruğu değil çile kuyruğu dedirterek, akıllara 1980'li yÄ?

Çerkezköy 30.10.2020 17:57:00 0
PTT

Çerkezköy'de PTT hizmetlerinin aylardır aksaması vatandaşları çileden çıkardı. PTT önünde oluşan görüntüler, 1980'li yıllarda akıllara kazınan tüp kuyruklarını ve 1990'lı yıllardaki maaş kuyruklarını hatırlattı. Hizmet almak için saatlerce soğuk havada bekleyen vatandaşlar, yetersiz personel ve yetersiz hizmet nedeniyle çoğunlukla işlem yapamadan evlerine dönüyor.

 

SAATLERCE SIRA BEKLİYORLAR

 

Vatandaşların adresine teslim edilmesi gereken gönderiler, aradan günler geçtiği halde teslim edilmeyince, vatandaşlar da çareyi PTT Şubesi'ne gitmekte buluyor. Ancak PTT Şubesi'nde karşılaşılan manzara yurttaşların isyan etmesine neden oluyor. Yeterli personel olmadığı için ve pandemi dönemi nedeniyle gönderilerini almak için kapıda saatlerce bekletilen vatandaşlar, "Paraya gelince hemen alıyorlar, ama hizmet vermeye gelince bir türlü hizmet alamıyoruz. Geldik, evde yoktunuz diye mesaj gönderiyorlar. Oysa ne eve gelen var, ne de alındı kağıdı bırakan var. Bunun üzerine PTT'ye geliyoruz, ancak durum ortada. Burada saatlerce bekliyoruz" dediler.

 

ÇİFTE STANDART MI UYGULANIYOR?

 

PTT önünde bekleyen yurttaşlardan biri, 19 Ekim'de İstanbul’dan çıkan kargosunun dün itibarıyla halen kendisine ulaşmadığını belirterek, "Anlaşmalı firmaların ürünlerini üç günde teslim eden PTT Kargo, süresinde teslim edilmesi gereken resmi evrakları dahi dikkate almıyor. İçeride birkaç kişiyle hizmet verilmeye çalışılıyor, personel sayısı yetersiz. Soğuk havada bekletiliyoruz" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Vatandaşlar, yetkililerin Çerkezköy PTT'deki dağıtım skandalına çözüm bulmalarını istedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10