Online eğitime altyapı engeli!

Pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulamaya başlanan uzaktan eğitim, Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi Çerkezköy'de de internet altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle öğrencileri maÄ?

Çerkezköy 2.11.2020 08:41:00 0
Online eğitime altyapı engeli!

Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak'ta yaşayan Muzaffer Işık, aylardır uğraşmasına rağmen evine bir türlü fiber internet bağlatamadı. Işık, daha önceden kullanmış olduğu ADSL hatlı internetin, çocuklarının online dersleri için yetersiz kalması ve bağlantının sık sık kesilmesinden dolayı evinin hemen yanında altyapısı hazır olan bir servis sağlayıcı firmaya fiber internet için başvurdu. Ancak firmanın ileri sürdüğü gerekçeler nedeniyle Muzaffer Işık'ın evine internet bağlanmadı. Bu durum da Işık'ın çocuklarının online derslerden mahrum kalmasına neden oldu. Söz konusu firmanın, apartmana fiber internet bağlamak için en az beş dairenin başvuru yapması yönündeki gerekçesine tepki gösteren Muzaffer Işık, yaşadığı mağduriyeti gazetemize anlattı.

 

5 DAİRE ZORUNLULUĞU, EĞİTİMSİZ BIRAKTI

 

İki çocuk babası Muzaffer Işık, "Bundan önce kullandığımız internet bağlantısı çok yavaş olduğu için evimizin önünde altyapısı hazır olan başka bir internet firmasına başvurdum. Fakat başvuru yaptığım firma, internet bağlatabilmek için apartmanda en az beş daire olması gerektiğini söyledi. Benim apartmanımda dört daire var, ne yapacağım! Bir daire daha yok diye benim çocuklarım online eğitimden istifade edemeyecek mi? Ben buraya daire mi yaratayım!" sözleriyle firmaya tepki gösterdi.

 

 

"ÇOCUKLARIM AĞLIYOR"

 

Çocuklarının eğitiminin söz konusu olduğunu dile getiren baba Işık, "Çocuklarım internet firmasının koşulları yüzünden eğitimden mahrum kalıyor. 21'inci yüzyıldayız, çağın en temel araçlarından biri artık internettir. Ama ben bundan istifade edemiyorum. Çocuklarım ağlıyor, 'Baba bu soruna çözüm bul' diyorlar. Bir baba olarak çaresizim. Lütfen yetkililer sesimi duysun" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10