Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı

Çerkezköy Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ilk oturumunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında bugün gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü top

Çerkezköy 2.11.2020 17:32:00 0
Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı


 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kemal Buzkuş, İrfan Ak, Ömer Güner, Fatma Esen katılmadı.

 

BAŞ SAĞLIĞI DİLEĞİNDE BULUNDU

 

Toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, koronavirüse yakalanan meclis üyeleri İrfan Ak ve Kemal Buzkuş’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geride bıraktığımız Ekim ayının Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandemi koşullarında yine aynı heyecan ve coşku ile Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yılı’nı ve Kurtuluş Günümüzü kutladık. Ancak ertesi gün, 30 Ekim’de acı bir şekilde aldığımız deprem haberi ile bütün gündemimiz İzmir oldu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Kurtarma çalışmalarında canla ve başla çalışan ekiplere şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

 

 

"TAKİP EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUM"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Akay, Eylül ayı meclisinde gündeme getirdiği Kızılpınar’da 899 ada 1 parselde bulunan alanın düzenli depolama tesisi yeri olarak belirlenmesi çalışmalarına ilişkin son durumu kamuoyu ile paylaştı. Bu talebin 2020 Ocak Ayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında reddedildiğini, Tekirdağ Valiliği Düzenli Depolama Yer Seçim Komisyonu’nun 27 Ağustos’ta alanın incelenmesi kararı aldığını, 19 Ekim’de yer görme işleminin yapıldığını ve komisyonun 26 Ekim 2020 tarihinde alanın alternatif düzenli depolama tesisi yeri olarak belirlenmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca gerekli çalışmanın başlatılmasına oy çokluğuyla karar verdiğini kaydeden Akay “ Tekirdağ Valiliği Düzenli Depolama Yer Seçim Komisyonu’nun bununla ilgili maalesef hiçbir gerekçesi yokken, hiçbir ihtiyaç yokken, ihtiyacın gerekçesini hiç kimseye anlatmamışken, bu konuyla ilgili Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün temsilcilerinin kararı ortadayken, buradaki iradenin herkesçe hemfikir olmasına rağmen Düzenli Depolama Yer Seçim Komisyonu böyle bir karar aldı. Bu alan düzenli depolama alanı olarak belirlenmesi teklifi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından red edilmiştir. Ortada bir irade vardır. Çerkezköy Belediye Meclisi’ndeki tüm arkadaşlarımızın da, herkesin bu konuda tavrı da nettir. Ancak buna rağmen yeniden böyle bir karar alınmıştır. Bir kere daha Çerkezköy’deki meclis üyelerimizin, kamuoyunun dikkatine, taksirine sunuyorum. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu yeniden gündem olacaktır. Bu konuda fikir birliğine vardığımızı düşünüyorum. Bütün arkadaşlarımızın özellikle büyükşehir belediye meclis üyelerimizin bu konuyu hassasiyetle takip etmelerini istiyorum. Ben de aynı şekilde takip edeceğim” diye konuştu.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından önergeler görüşülürken, belediye hissesinin satışı, hibe şirket için meclis kararının alınması ve depreme karşı alınabilecek tedbirler konulu 3 önerge gündeme alındı. Toplantının ilk gündem maddesinde Estetik Komisyonu kararları, komisyon çalışmalarının devam etmesinden dolayı yeniden İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na yeniden havale edilirken,belediye hisselerinin satışına ilişkin gündem maddesi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin oybirliği ile kabul edilirken, Gazi  Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 446 ada 1 nolu parsele ait uygulama imar planı değişikliği ile ilgili yazı ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Çerkezköy 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap 2. Kızım, 4. Etap ve Veliköy Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Değişikliği ve eklerinin tasdik işlemlerinin yürütülerek onaylanmasına ilişkin Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yazısı da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.

 

KOMİSYONA DÖRT KİŞİ SEÇİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde aktif ve pasifi ile bedelsiz, şartsız ve koşulsuz Çerkezköy Belediyesi’ne hibe edilmek istenen ve Başkanlık makamı tarafından olur yazısı ile aktif ve pasifi ile bedelsiz, şartsız ve koşusuz kabul edilen Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama Anonim Şirketi’nin sermayesinin belirlenmesi, şirketin ortaklarının hisse oranlarının belirlenmesine ilişkin gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin son maddesinde ise Çerkezköy’de deprem konusunda risk tespiti için komisyon kurulması görüşülürken, yapılan bilgilendirmenin ardından grubun komisyon üyeliklerine CHP grubundan Gökay Keleşoğlu, AK Parti grubundan Mikail Çelik, MHP grubundan Koray Önsel ve İYİ Parti grubundan Dilek Köksal seçildi   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Kasım Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10