İSTASYON CADDESİ ALARM VERİYOR!

Çerkezköy'ün en dar caddelerinden olan İstasyon Caddesi'ndeki TIR tehlikesi devam ediyor. Ağır tonajlı araçların kontrolsüzce hız yaptığı ve trafikte büyük tehlikeler oluştuğu yönündeki haberimi

Çerkezköy 2.11.2020 17:35:00 0
İSTASYON CADDESİ ALARM VERİYOR!

 

Çerkezköy'de nüfus artışıyla birlikte büyüyen iş hacmi ve araç sayısındaki artışa rağmen bazı caddelerde gerekli önlemlerin alınmaması, trafikte büyük tehlikelerin oluşmasına neden oluyor. Ağır tonajlı araçların kontrolsüz hızlarının tehlike yarattığı İstasyon Mahallesi'ni geçtiğimiz hafta gazetemizin manşetinden gündeme getirmiştik. Ancak aradan geçen bir haftaya rağmen herhangi bir adım atılmadığı gibi yetkililerden bir açıklama da gelmedi.

 

KİMSENİN KILI KIPIRDAMIYOR

 

Kentteki ilk yerleşim yeri olan İstasyon Mahallesi'ndeki dar cadde, şehirdeki ilk giriş-çıkış yolu olarak dikkat çekerken, tek gidiş tek geliş şeridinden oluşan yolda, özellikle gümrüğe gelen ve gümrükten çıkan ağır tonajlı TIR ve kamyonlar, aşırı hız yaparak mahalle sakinlerini ve trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Yetkililerin yoldaki araç trafiğini ve araç hızlarını denetlemediğini kaydeden mahalle sakinleri, "Ne Karayolları ne belediye ne de trafik ekipleri hiçbir denetim yapmıyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Ağır tonajlı TIR'lar ve kamyonlar, bu daracık cadde üzerinde yüksek hızlarla seyrediyor. Yan yana iki TIR'ın geçemediği dar caddede, bu tür karşılaşmalarda TIR'lardan birisi kenara çekilmek zorunda kalıyor. Burada bir can kaybının olmaması için hız kesicileri konulmalı. Gerekirse bu cadde, ağır tonajlı araçların geçişine kapatılmalıdır" dediler.

 

BAŞKAN AKAY'A ÇAĞRI YAPMIŞLARDI

 

Gazetemizde geçtiğimiz hafta yayınladığımız haberde, "Tren istasyonunun bu bölgede olması nedeniyle yoğunluğun fazla olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, ağır tonajlı araçların güzergahlarının değişmesi gerektiğini kaydederek, mahalle içinde TIR'ların geçişine izin verilmemesini istediler. Mahalleliler, İstasyon Mahallesi'nde doğup büyüyen, buranın çocuğu, buranın genci, buranın yetişkini olarak belediye başkanı seçilen Vahap Akay'ın bu başıboşluğa bir an önce dur demesi gerektiğini kaydettiler" ifadesine yer vermiştik.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10