Albayrak: İzmir'in yanındayız

İzmir'i sarsan depremin ardından yaraları sarmak için tüm yurtta başlatılan yardım ve destek kampanyaları devam ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de depremzedelerin yanında yer aldı. Arama kurtarma çal

Tekirdağ 3.11.2020 16:40:00 0
Albayrak: İzmir


 

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine ulaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Maddi ve manevi olarak İzmir'in yanındayız" dedi.

 

İzmir'de yaşanan depremden zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Albayrak, "İzmir'in Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan Barış Apartmanı ve Ayda bebeğin sağ olarak kurtulduğu Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu bölgede Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ile birlikte incelemelerde bulunduk. Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında ufak bir kaza geçirerek, yaralanan İtfaiye personelimiz İlyas Turgut'a geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" ifadelerini kaydetti.

 

ALBAYRAK, SOYER'İ ZİYARET ETTİ

 

Olağanüstü ve yoğun şartlar altında çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i deprem bölgesinde bulunan çalışma ofisinde ziyaret ederek, kendisinden bölgedeki son durum hakkında bilgiler aldıklarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: "Her zaman maddi ve manevi olarak yanlarında olduğumuzu, yardım ve destek konusunda her zaman hazır olduğumuzu bildirdik. Biz birlikte güçlüyüz, her zaman birbirimize desteğe hazırız. Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine gelerek arama kurtarma faaliyetlerine destek veren tüm ekiplere, depremzedelerin yaralarını sarmak için gönüllülük esasıyla çadır kentlerde emek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm afetzedelere ve İzmir'e tekrardan geçmiş olsun."

 

TEKİRDAĞ'DAN İZMİR'E YARDIM ELİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen depremin hemen ardından harekete geçerek, bölgeye 10 kişilik arama kurtarma ekibi ve içerisinde 30 adet çamaşır makinesi ve 10 adet çamaşır kurutma makinesi bulunan yardım TIR'ı göndermişti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10