Kambur köprü yıllar sonra düzeliyor

2006 yılında dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından yaptırılan, yapıldığı günden bu yana vatandaş tarafından 'kambur' köprü olarak nitelendirilen, Çerkezköy-Tepe Emlak Konutlar?

Çerkezköy 3.11.2020 18:34:00 0
Kambur köprü yıllar sonra düzeliyor

 

 

Edinilen bilgiye göre; Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan proje kapsamında köprünün sağında ve solunda bulunan yaya kaldırımları 2 metre genişletilecek. Yolda bulunan korkuluklar değiştirilerek yaya trafiği rahatlatılıp, yol da aydınlatılarak, vatandaşın deyimi ile ‘Sırat köprüsü’ olan Atatürk Viyadüğü’nden geçiş rahatlatılacak. Atatürk Viyadüğü’nün her iki tarafına portatif çıkma yapılacak, kaldırım genişliği ise 2 metreye çıkacak. Eski korkuluklar yeni korkuluklarla değiştirilirken, kaldırımın zemin kaplamaları da yapılacak.

 

İNCELEMELERDE BULUNMUŞLARDI
 

Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk Viyadüğü’nde incelemelerde bulunmuş ve burada yapılması planlanan yaya yolu genişletme çalışmaları hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil ve Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’ten bilgi almıştı. Atatürk Viyadüğü’nde yaya kaldırımı genişletme çalışmaları için 2 tane alternatif proje üzerindeki çalışmaların son aşamaya geldiği belirtilmiş, birinci projede yaya kaldırımının 1.5 metre, ikinci proje de ise 2 metre olarak düşünüldüğü ifade edilerek, nihai kararın verilmesinin ardından Atatürk Viyadüğü’nde bulunan yaya kaldırımı genişletme çalışmasına başlanacağı kaydedilmişti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10