Basın İlan Kurumu, 81 ilde teşkilatlandı

Basın İlan Kurumu (BİK), resmi ilan ve reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık etme görevini belli illerdeki şubeleri vasıtasıyla yürütürken, yapılan yönetmelik değişikliğiyle y

Tekirdağ 3.11.2020 18:39:00 0
Basın İlan Kurumu, 81 ilde teşkilatlandı

Türkiye genelinde gazete ve dergilerdeki ilanların yayınlanmasına uzun yıllardan bu yana aracılık yapan, merkezi İstanbul'da bulunan, kurulduğu yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ilde faaliyetlerini yürüten Basın İlan Kurumu (BİK), yıllar içinde duyulan ihtiyaçlar kapsamında bu illere önce 6 ili, ardından da aralarında Tekirdağ'ın da bulunduğu 29 ili ekleyerek bu sayıyı 41'e çıkarmıştı. BİK, 1 Kasım 2020 tarihi itibarıyla şubelerinin bulunmadığı illerde Valiliklerin yürüttüğü görevleri de devralarak, 81 ilde aktif faaliyete başladı. 1990'lı yılların sonu ve 2000'li yılların başında dünya genelinde yaşanan teknolojik yeniliklerin yerel ve yaygın gazetelere entegrasyonunda önemli bir misyon üstlenen BİK, gazetelerin 195 Sayılı Kanun kapsamındaki birçok işini dijital ortama taşıyarak, hem işveren hem çalışan hem de kurumun hafızasına yönelik attığı olumlu adımların sonuncusunu ise 1 Kasım itibarıyla 81 ilde teşkilatlanarak tamamladı.

 

TEKİRDAĞ AYRICALIĞI

 

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte Mart 2012'den bu yana 195 Sayılı Kanunun 8'inci maddesi kapsamında Tekirdağ'a şube açan BİK, kısa süre içerisinde fiziki ve altyapısını tamamlayarak il genelindeki gazetelere ve kurumlara aracılık yapmaya başladı.

 

TEKİRDAĞ'A 2 İL DAHİL OLDU

 

Mayıs 2019'da, BİK Sivas Şube Müdürlüğü'nden Tekirdağ'a tayin olan Sabri Karakaya'nın gayretleriyle Edirne ve Kırklareli de Tekirdağ'a bağlanarak; Tekirdağ, BİK'in Trakya merkezi haline geldi. Tekirdağ'daki gazete ve dergilerin yanı sıra Kırklareli ve Edirne'deki gazete ve dergilerin de ilan ve reklamlarına aracılık edecek olan BİK Tekirdağ Şube Müdürlüğü, bu iki ile personel görevlendirmesi yaparak, 81 il içerisinde aynı anda 3 ile hizmet veren şube müdürlükleri arasında yer aldı.

 

DURAN: TÜRK BASINININ EN ÖNEMLİ DESTEKÇİSİ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, "Kurumumuzun gerçekleştirdiği mevzuat düzenlemeleri ve geliştirdiği uygulamalarla işlemlerinin neredeyse tamamının elektronik ortamda yapılmaya başlanmasıyla beraber, kurumumuz ülke genelinde şube açmak suretiyle resmi ilan ve reklam yayınına aracılık görevini tek elden yürütmeye başlamıştır. Kararın Türk basınına hayırlı olmasını diliyor, 1961 yılından beri Türk basınının en önemli destekçisi olma misyonumuzun artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10