Bozdağ: Bölgemizin kazancı bölgemizde kalsın

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ yaptığı açıklamada vatandaşların alışverişlerinde yerel esnafı tercih etmesi gerektiğini kaydetti. Bozdağ " Yerel esnafımıza sahi

Çerkezköy 4.11.2020 15:31:00 0
Bozdağ: Bölgemizin kazancı bölgemizde kalsın

Son dönemlerde pandemi nedeniyle yerel esnafın büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, vatandaşların alışverişlerini yerel esnaftan yapması çağrısında bulundu.

 

YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ” Yerel esnafımıza sahip çıkalım. Bölgesel milliyetçiliğimizi Bölgemizin kazandığı ekonomik değerleri bölgemizde harcayalım. Büyük sanayi kuruluşlarının üst düzeylerinde çalışan arkadaşlarımızın İstanbul’a veyahut diğer bölgelere gitmesini önlememiz lazım. Bu bizim asli görevimiz. Bölgemizin kazancı bölgemizde kalsın. İdareciler olarak bu konunun üzerinde hassasiyetle durmamız lazım. Burada kazanan arkadaşlarımızın burada harcama yapmasını, yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağlamamız gerekiyor. Bu bütün idarecilerimiz için geçerlidir. Sosyal alanları arttırmalıyız. Sosyal yaşamları daha da hareketlendirecek çalışmalar gerçekleştirmeli ve değerlerimizi de korumalıyız. Yerel esnafımızın kazanması, ülkemizin kazanması demektir” diye konuştu.

 

TEDBİRLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

 

Bozdağ “ Yerel esnafımız büyük marketlerden çok daha ucuza ürün satıyorlar. Vatandaşlarımız daha bilinçli bir tüketici olarak hareket etmesi gerekiyor. Yaptığımız araştırmalarda gerçekten yerel esnafımızda satılan ürünlerle büyük marketlerde satılan ürünler arasında hiçbir fark yoktur. Pazarlarda nasıl bütün esnafları gezip, en uygun ve kaliteli ürünü alıyorsak, çarşıda gezerken de aynı şekilde ürünleri görmeli ve uygun olanı almalıyız. Ama direkt markete gitmek yerine öncelikle yerel esnafımızı tercih etmeliyiz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız mutlaka büyük marketlere gitmeden önce buradaki esnafımızda fiyat kontrolü ve kalite kontrolü yapması gerekmektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle vatandaşlarımız ve esnafımızı daha tedbirli olmaya çağırıyorum. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına göre alışverişimizi yapalım” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10