Akay: Kurslarımızda Çerkezköylülük bilinci arttı

Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü işbirliği ile mahalle evlerinde açılan meslek edinme kurslarını ziyaret eden Çerkezköy Bele

Çerkezköy 5.11.2020 13:19:00 0
Akay: Kurslarımızda Çerkezköylülük bilinci arttı

Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy’de ki mahalle evlerinde düzenlenen meslek edindirme kurslarını ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kursiyerlere başarılar diledi. Akay “Belediyemiz ve TEMEK tarafından ortaklaşa düzenlenen Meslek Edindirme Kurslarımız Ekim ayı içerisinde başladı. Bağlık ve Veliköy Mahalle Evlerimizde Makine ve Nakış Kursu, Kızılpınar Mahalle Evimizde ise Basit İğne Teknikleri Kurslarımız TEMEK ile ortaklaşa devam ediyor. Ayrıca Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Bağlık ve Kızılpınar Mahalle Evlerimiz de Okuma ve Yazma Kurslarımız başladı” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

  Pandemi koşullarında açılan Meslek Edindirme Kurslarına ev hanımlarının ilgisinin yoğun olduğunu kaydeden Akay “ Kurslarımıza katılan kadınlarımıza basit iğne teknikleri, makine nakışı, rölyef, kurdela işi, seramik çalışması, hediyelik eşya çalışması, ipek ve koza çalışması gibi alanlarda usta öğreticiler tarafından eğitimler veriliyor. Ekim ayında başlayan kurslarımızı 2021 yılı Mayıs ayında tamamlayarak, kurslarımızda başarılı olan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika vereceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından düzenlenen meslek Edindirme Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi. Akay,ev hanımlarının boş vakitlerini değerlendirmeleri ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarının hedeflendiği kurslarda ayrıca Çerkezköylülük bilincinin de arttığına vurgu yaptı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Akay, Bağlık, Kızılpınar ve Veliköy mahalle evlerinde bulunan bilgisayar sınıflarını da ziyaret ederek uzaktan eğitim alan öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ziyareti için teşekkür eden öğrenciler ise Çerkezköy Belediyesi’ne ücretsiz bir şekilde uzaktan eğitime ulaşmalarını sağladığı için teşekkür ederek, “Evlerimizde bilgisayar ve internet olmadığı için uzaktan eğitimden mahrum kalıyorduk. Çerkezköy Belediyesi Mahalle Evleri sayesinde uzaktan eğitime artık erişebiliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10