Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı

Kapaklı Belediyesi Kasım ayı ikinci oturumunu Meclis Başkanvekili İbrahim Aktürk başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 6.11.2020 17:42:00 0
Kapaklı meclisi ikinci oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in katılmadığı toplantıya Meclis Başkanvekili İbrahim Aktürk başkanlık etti. Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen Karaağaç Mahallesi 141 ada 2 Parsel ve civarına ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazı görüşüldü. Komisyon raporunda plan ve paftalarının uygun olduğu belirtilen ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

TESKİ’YE 10 YIL SÜRE İLE TAHSİS EDİLDİ

 

Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen sözleşmeli personel maaşı konulu yazı ise bakanlığın aldığı karara göre belirlenmesi oy birliği ile kabul edilirken, TESKİ’nin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı işi kapsamında kullanması amacıyla mülkiyeti Kapaklı Belediyesi’ne ait Bahçeağıl Mahallesi 1798 parselin 700 metrekarelik kısmının TESKİ’ye 10 yıl süre ile bedelsiz tahsisi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

BELEDİYE GARAJI OLARAK KULLANILACAK

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından,Karagöz Gölü Park alanlarının tahsis iptali konulu yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesinde yerin millet bahçesi olarak tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Mahallesi 293 ada 2 nolu parsel üzerindeki belediye hizmet binasının olduğu akanın belediye garajı olarak kullanılmak üzere Kapaklı Belediyesi’ne devredilmesi konusu oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde yer alan trampa ve belediye lehine oluşan bedel farkının belediyenin  vergi dairesine olan borçlarına mahsup edilmesi konusu da oy birliği ile meclisten geçti. Gündemin son maddesinde ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Ankara ili Çankaya ilçesi Meşrutiyet Mahallesi Selanik Caddesi’nde bulunan taşınmazın Büyükşehir Belediyesine devri konusu da oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10