Denetimlerde maske takmayanlara ceza yağdı

Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Çerkezköy'de pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapıldı. Çerkezköy Ka

Çerkezköy 6.11.2020 17:47:00 0
Denetimlerde maske takmayanlara ceza yağdı

Çerkezköy'de pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı konusundaki denetimler dün öğleden sonra devam etti. Kaymakam Atilla Selami Abban, Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez, kamu kurumlarının amirleri, emniyet ve zabıta ekiplerinin Atatürk Caddesi’nde katıldığı denetimlerde, vatandaşların maske ve soysal mesafe kurallarına uyup uymadığına bakıldı. İş yerlerini ve vatandaşları denetleyen Abban, kurallara uymayanları uyardı. Çalışanların maske takmadığı bir dönercinin önünde duran Kaymakam Abban, cezai işlem uygulanması talimatını verdi. Abban, “Çerkezköy’de vaka sayıları artışta. Bunu ciddiye alalım. Ne olur maskelerinizi takın. Bu virüsü kurallara uymadan nasıl yeneceğiz! İlla ceza mı uygulamamız gerekiyor, kuralları uygulamanız için!” sözleriyle tepki gösterdi.

 

KAYMAKAM ŞAŞKINA DÖNDÜ

 

Belediye binası yanında yer alan Kızılay çadırını da denetleyen Kaymakam Atilla Selami Abban, bir görevlinin maske takmamasını şaşkınlıkla karşıladı. Görevliye neden maske takmadığını soran Abban, çadırda görevli hekime ise, “Siz doktorsunuz. Daha bilinçli olmanız ve maske takmayanları uyarmanız gerekiyor. Virüsü en iyi bilen siz sağlıkçılarsınız. Burada hiç kimsenin maskesiz dolaşmasına müsaade etmemeniz gerekiyor” sözleriyle uyarıda bulundu. Kızılay çadırındaki görevliye para cezası uygulandı.

 

DENETİMLER DEVAM EDECEK

 

Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen denetimlerin sonunda açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Abban, ilçede vaka sayılarının artışta olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Son günlerde ilçemizde de komşu İstanbul’da olduğu gibi, Tekirdağ’da olduğu gibi pozitif vakalarda artış var maalesef. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımızın özellikle maske ve mesafeye daha sonra da hijyen kurallarına uymalarını öneriyorum. Biz tedbirlerimizi sıklaştırdık, yeni kararlar aldık İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuzda. Ama maalesef sayıların artışını durduramıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum. Denetimlerimiz devam edecek.”

 

 

"UYMAMAKTA ISRAR EDENLER VAR"

 

Kaymakam Abban, pandemi kurallarına uymamakta ısrar eden vatandaşların olduğunu ifade ederek, “Uymayan çok vatandaşımız var. Ya kuralların faydasına inanmıyorlar ya da bilinçsizler. Biz ceza yazmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu. Abban, hastanelerdeki doluluk oranıyla ilgili verdiği bilgide ise, “Şu anda bir sıkıntımız yok, ama böyle devam ederse ileride olabilir” ifadelerini kaydetti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10