Virüsle mücadelede denetimler artıyor

Koronavirüs yurt genelinde yayılmaya devam ederken, Tekirdağ'da kamu kurumları yeni bir yaklaşım sergilemeye karar verdi. Vali Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan Koronavirüs Salgın Denetimleri Toplantıs?

Tekirdağ 9.11.2020 08:19:00 0
Virüsle mücadelede denetimler artıyor

Koronavirüsün yayılmaya devam etmesi nedeniyle gerekli planlamaların yapılması amacıyla Tekirdağ'da Koronavirüs Salgın Denetimleri Toplantısı yapıldı. Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik YİKOB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İlçe Belediye Başkanları ve İl Sağlık Müdürü katıldı.

 

SALGIN YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

 

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, Covid­-19 salgınının tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam ettiği ve vaka sayılarında ciddi artışların yaşandığı belirtilerek, "Ülkemizde alınan önlemlere ve yaygın bir şekilde yürütülen ikaz, bilinçlendirme ve denetim faaliyetlerine rağmen son dönemde toplu ulaşım araçları, pazar yerleri ile alışveriş ve sosyal hayat açısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerlerde sergilenen tedbirsiz davranışlardan ötürü salgının yayılımının devam ettiği görülmektedir" denildi.

 

VALİ YILDIRIM: ÜZERİNDE DURMAMIZ GEREKİYOR

 

Koronavirüs Salgın Denetimleri Toplantısı'nda konuşan Vali Aziz Yıldırım da “Sayıları incelediğimizde, hangi ilçelerde olduğunu incelediğimizde, hakikaten dikkat etmemiz ve özellikle o bölgelerde de daha fazla gayret etmemiz gerektiğini hep birlikte görüyoruz. Sağlık meselesi sadece Valiliğin, Kaymakamlığın, Belediyelerin meselesi değil; ciddi anlamda hepimizin meselesidir. Ciddi anlamda bunun üzerinde durmamız, tedbirleri hep birlikte hem almamız hem de uygulamamız gerekiyor" diye konuştu.

 

YENİ BİR YAKLAŞIM SERGİLENECEK

 

Yıldırım'ın konuşmasının ardından Tekirdağ İl Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin, pandemi konusunda sunum yaptı. Toplantıda, bugüne kadar yürütülen denetim faaliyetlerinin ötesinde yeni bir yaklaşım sergilenmesi kararı alındı. Toplu taşıma araçları, ticari taksiler, pazar yerleri, cadde, bulvar ve sokaklarda denetimler artırılarak ve daha fazla personelle denetimde bulunularak denetimlerde yeni bir sürece girilmesi kararlaştırıldı.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10