Komşuluk kültürü yeniden canlandırılacak

Süleymanpaşa'da hayata geçirilen "Mahalle Anneleri" projesiyle mahalle ve komşuluk kültürü yeniden canlandırılmaya çalışılacak. Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi işbirliÄ?

Süleymanpaşa 10.11.2020 17:36:00 0
Komşuluk kültürü yeniden canlandırılacak

Süleymanpaşa Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile belediye ve vatandaş arasında verimli iletişim kanalları oluşturarak ilçe genelinde sorunların ve ihtiyaç duyulan hizmetlerin en kısa sürede tespit edilip giderilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda geliştirilen proje kapsamında, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından belirlenen "Mahalle Anneleri", aile içi iletişim ve kişisel gelişim seminerlerine katılıyor. Mahalle temsilcisi kadınların, eğitim altıktan sonra mahallelerindeki diğer kadınlara öğrendikleri bilgileri aktararak, toplum bilinci oluşturmak ve mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için gereken altyapıyı sağlamaları hedefleniyor.

 

KADINLARA YÖNELİK EĞİTİM BAŞLADI

 

Bu yöndeki ilk eğitim çalışması Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Aygün Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Merkez mahallelerin kadın temsilcilerine proje ile ilgili genel bilgilendirme yapılarak, aile içi iletişim semineri verildi. Ayrıca, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “En iyi Narkotik Polisi Anne” isimli proje kapsamında mahalle anneleri ile uyuşturucu madde kullanımına karşı alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele konularını içeren bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitim, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Narkorehber Mehmet Özdoğan ve Cengiz Yener’in tarafından gerçekleştirildi.

 

PANDEMİ KURALLARINA DİKKAT EDİLDİ

 

Seminerde dikkat edilen en önemli nokta ise maske, mesafe ve hijyen kuralları oldu. Girişte ateş ölçümü gerçekleştirilen seminerde, katılan mahalle annelerine bilgilendirme broşürleri ile Süleymanpaşa Belediyesi hatırası küçük hediyeler verildi. Kadınlara yönelik aile içi iletişim eğitimlerinin devam edeceği, kapsamın kırsal mahallelerle genişletileceği belirtildi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10