350 fidan toprakla buluşturuldu

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan "Milli Ağaçlandırma Günü" seferberliği kapsamında 81 İl, 922 İlçe ve 30 ülkede

Çerkezköy 11.11.2020 14:51:00 0
350 fidan toprakla buluşturuldu

Resmi Gazete'de yayımlanan, Cumhurbaşkanlığı'nın genelgesi ile Türkiye'nin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görüldü.

 

ETKİNLİK DÜZENLENDİ

 

Bu kapsamda, ilki geçen yıl yapılan ve her yıl 11 Kasım günü yapılması kararlaştırılan “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü de ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Kavakdere Mevkii ÇOSB Sağlık Bandı Ağaçlandırma Sahası’nda 10 bin 600 metrekare alanda gerçekleştirilen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner,  ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve öğrenciler katıldı.

 

 

FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDULAR

 

ÇOSB Sağlık Bandı Ağaçlandırma Sahası’nda 10 bin 600 metrekare alana protokol üyeleri ve  öğrenciler , Orman İşletme Müdürlüğü personeli eşliğinde fidanları toprakla buluşturdular. ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan yaptığı açıklamada “ Bölge Müdürlüğü olarak ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında geçen yıl 11.11’de 1111 ağaç dikmiştik. Şuan ki alan büyük değil, bugün ise 300 fidanı toprakla buluşturduk. Ağacı dikmek kadar en önemlisi bakımını da yapmak gerekiyor. Bu konuda hassasiyet göstermek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ormandan arazi de isteyeceğiz. Bulunabildiği kadar karbon ayak izimizi azaltmak için mücadele edeceğiz. Daha da ağaçlandırmak, daha da yeşil bölge olmak istiyoruz. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da bu gibi etkinliklerde bizleri yalnız bırakmıyor. Kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10