Yıldırım: İstikbal mücadelesini başarıyla sürüyoruz

Tekirdağ'ın kurtuluşunun 98'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Aziz Yıldırım, "Bu anlamlı gün; birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, milli dayanışma ve sevinci bizlere bir kez daha

Tekirdağ 11.11.2020 15:18:00 0
Yıldırım: İstikbal mücadelesini başarıyla sürüyoruz

13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Aziz Yıldırım, Kurtuluş Savaşı yıllarında ülkenin dört bir yanında onurlu mücadeleler verilip, şanlı destanlar yazıldığını hatırlatarak, "Milli Mücadele döneminde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her kesimden insanımız, bütün imkanlarını seferber ederek, canlarını ortaya koyarak vatan savunmasında mücadele etmiştir. Türlü zorluklar içerisinde yürütülen bu mücadele 'Ya istiklal ya ölüm' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zaferle sonuçlanmıştır" dedi.

 

"İSTİKBAL MÜCADELESİ HALEN SÜRÜYOR"

 

Kazanılan bu şanlı zaferler sayesinde işgal altındaki diğer toprakların da kurtarıldığını kaydeden Vali Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Kurtarılan topraklarımızdan bir tanesi de Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan üç Kemaller diyarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Yahya Kemal Beyatlı’nın, Namık Kemal’in diyarı Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımızdır. Bu anlamlı gün; birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, milli dayanışma ve sevinci bizlere bir kez daha yaşatmaktadır. Ne mutlu ki geçen yüzyılımızın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele vererek istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor. İnanıyorum ki, bu yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit sonuçsuz kalacak; insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır."

 

"BU VİRÜSÜ KOVACAĞIZ"

 

Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınına da değinen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Tüm dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiği, Covid-19 pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde, gücümüzü tarihimizde olduğu gibi birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden alarak bu badireyi inşallah atlatacağız; bu virüsü kovacağız. Yeter ki rehavete kapılmayalım; doğru maske kullanımına, sosyal mesafeye, el hijyenine azami ölçüde riayet etmeye devam edelim. Unutmayalım, hasta sayısını düşürecek olan aldığımız tedbirlerdir" ifadelerini kaydetti. Vali Yıldırım, mesajının sonunda şöyle dedi: "Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için kahramanlıkla mücadele vererek milletimiz için göğsünü siper etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, Allah'tan milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmaması dileği ile Tekirdağ’ımızın kurtuluş gününü kutluyorum."

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10