Hyosung'tan İzmir'e anlamlı yardım

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölge halkına en anlamlı yardımlardan birini, Çerkezköy'de üretim yapan Güney Kore menşeli Hyosung firması gerçekleştirdi. Fir

Çerkezköy 12.11.2020 18:00:00 0
Hyosung

Yardım TIR'ının yüklenmesi sırasında açıklama yapan Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Cheon Gyu Lee, İzmir'de hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, depremzedelere ise geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Afetlerin ve zor süreçlerin üst üste yaşandığı günleri hep birlikte geride bırakabileceğimize olan inancım tamdır. Bugünün ülke için bir birlik, bütünlük günü olması gerektiğine inanıyorum. İzmir ile Kore’nin başkenti Seul arası 8 bin 242 kilometre, ama inanın bana, yaşadığınız depremi ve hüznü, çok yakından hissettik ve duyduk" diye konuştu.

 

BİN BATTANİYE VE 100 ISITICI GÖNDERİLDİ

 

Hyosung İstanbul Tekstil firması olarak, bugüne kadar kardeş ülke Türkiye’nin iyi gününde ve kötü gününde yanında olduklarını, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini aktaran Cheon Gyu Lee, şöyle devam etti: "Sizler Türkiye halkı olarak, bizleri zor günlerimizde hiç ama hiç yalnız bırakmadınız, bizler de sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 1950 yılında, Kore Savaşı esnasında ailesini kaybeden küçük kızımız Kim Eunja, sizlerin deyimiyle Ayla, sizlerden gelen kahraman bir el sayesinde hayata nasıl tutunduysa, 2020 yılında İzmir’deki Ayda’da yalnız değildir ve yalnız olmayacaktır. Bizler Hyosung İstanbul Tekstil olarak, bugün bin adet battaniye ve 100 adet çadır içi ısıtıcıyı Çerkezköy’den yola çıkarıyoruz. TIR, Çerkezköy fabrikamızdan yola çıksa da Kore’den sizlere milyonların selamını taşıyor, Kore’den sizlere milyonların duasını taşıyor. Ve bu TIR, Kore ve Türkiye arasındaki kardeşliği, samimiyeti ve inancı sembolize ediyor. Tekrardan yaşanan depremden duyduğum hüznü tüm Türk halkıyla paylaşıyor ve birliğimize olan inancımızın her şeyin üstesinden geleceğini buradan paylaşmak istiyorum. Türkiye hiçbir zaman yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır."

 

 

HYOSUNG TÜM FELAKETLERDE YARDIMA KOŞTU

 

Türkiye'de yaşanan felaketlere duyarsız kalmayan Hyosung firması, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bugüne kadar birçok yardım etkinliğinde bulundu. Geçtiğimiz yıl Elazığ depreminde benzer bir yardım yaparak, bölge halkına ısıtıcı gönderen Hyosung, geçtiğimiz günlerde de bölücü terör örgütünün Hatay'da yaktığı ağaçların yeniden yeşermesi için 1950 yılında Kore'de şehit düşen ve gazi olan asker sayısı olan 3 bin 43 tane zeytin fidanını da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Operasyonu'na da atfen Hatay'a göndermişti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10