65 yaş kısıtlamasında yeni kararlar

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada; korona virüs önlemleri kapsamında alınan 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasına ek kararlar alındığı belirtildi.

Çerkezköy 14.11.2020 16:12:00 0
65 yaş kısıtlamasında yeni kararlar

Çerkezköy İlçe Umumihıfzısıhha Kurulu Kaymakam Atilla Selami Abban başkanlığında toplandı. Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü Murat Öner, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk katıldı.

 

TOPLANTI YAPILDI

 

Toplantı ile ilgili yapılan bilgilendirmede “ Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir. Bu kapsamda 119 ve 121 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararına ve 124 Nolu İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararına ilaveten; İlçemizde vatandaşlarımızın yoğun olarak  bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde, belirlenen cadde, sokak, meydan gibi yerlere sigara içme yasağı getirilmişti. Bu yasağa pazar yerleri de dahil edilmiş olup Kaymakamlıkça belirlenen sigara içme yasağı alanlarına uyarı levhası asılması sağlanacaktır” ifade edildi.

 

SEYAHAT EDEBİLECEKLER

 

Açıklamanın devamında ise  “ 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sokağa çıkabilmeleri, bu saatler dışında sokağa çıkmamaları kararlaştırılmıştı. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız arasındaki işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır. İlçemizde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanlar ile bu faaliyetlerden elde ettikleri ürünleri çarşı/pazar yerlerinde satan, çiftçilikle de iştigal ettiğini belgeleyen (ÇKS, ziraat odası belgesi, kiralama, sözleşme veya diğer tarımsal belgeler) zirai faaliyetlerde 65 yaş üzeri zorunlu çalışması gereken, başka çalışacak kimsesi olmayan çiftçilerimizin tarımsal amaçlı çalışmalarına izin verilecektir. 65 yaş üstü vatandaşlarımız toplu ulaşım araçlarında 10.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak seyahat edebileceklerdir. Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararların ilçemizde aynen uygulanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10