Yünsa, bir yılda kârını 10 kat artırdı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 1973 yılından beri üretim yapan, Avrupa'nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticilerinden Yünsa, pandeminin damga vurduğu 2020 yılının üçüncü Ã

Çerkezköy 14.11.2020 16:19:00 0
Yünsa, bir yılda kârını 10 kat artırdı

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, yılın ilk dokuz ayında 244 milyon lira ciro elde ettiklerini belirterek; üretim maliyetleri, faaliyet ve finansman giderleri yönetimindeki çevik uygulamalarının başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Kumaşta kalite kaybına yol açan üretim hatalarını önleyen ve kendilerine Kaizen Ödülü kazandıran projenin katkısını da vurgulayan Sürmegöz, bu gelişmeler sayesinde pandemiye rağmen Yünsa’nın net kârının geçen yılın aynı dönemine göre 10 kattan fazla artarak, 11.2 milyon liraya ulaştığını kaydetti. Sürmegöz, 2019’daki devirden sonra Yünsa’nın hızla büyüdüğünü vurgulayarak, yukarı yönlü seyreden rakamların başarıyı kanıtladığını aktardı.

 

AR-GE VE İNOVATİF ÜRÜNLER YENİ FIRSATLAR YARATTI

 

Sürmegöz, şöyle devam etti: “Covid-19 salgını sektörde hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarımızı etkiledi. Ancak biz yatırımlarımıza planlandığı şekilde devam ettik. Pandeminin etkisiyle meydana gelen kapasite kullanım oranımızdaki düşüşü fırsata çevirdik ve rekabet üstünlüğümüze katkı sağlaması için makine parkımızda teknolojik odaklı yenilemeleri uygulamaya aldık. Ar-Ge çalışmalarımız, inovatif ürünlerimiz önümüze yepyeni fırsatlar çıkarıyor. Esnek, teknolojiyi iş süreçlerinin merkezine alan, müşteri odaklı anlayışımız bize başarılı iş sonuçları getiriyor. Kârlılıkta kaydettiğimiz artış da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hedefimiz yılı da aynı şekilde kârlı kapatarak 2021’e güçlü bir başlangıç yapmak.”

 

STRATEJİK ÖNEME SAHİP ÜRÜN GAMI

 

Üst segment ve yenilikçi ürünleri ile öne çıkan milli markalardan Yünsa, yıllık 4 bin 500 ton kamgarn iplik üretme ve 10.5 milyon metre kumaş dokuma kapasitesine sahip. Antiviral, su itici, UV korumalı, kendi kendini temizleyen gibi özelliklerde kumaşların yanı sıra paraşüt kumaşı gibi stratejik öneme sahip ürünleri de bulunan Yünsa, 47 yıldır hem Türkiye’de hem de global pazarlarda uluslararası markalara ürün sağlıyor. Yünsa, 1973 yılından beri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapıyor.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10