CHP'den AK Parti'ye iade-i ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve partililer AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatına  iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy'de son günlerde vaka sayıların

Çerkezköy 16.11.2020 15:40:00 0
CHP

Dün saat 12.00’de CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez partinin yeni yerinin de hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

CİDDİYETİNİ ALGILAMAK GEREKİYOR

 

Pandeminin konuşulduğu ziyarette sürecin çok sıkıntılı geçtiğini kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş “ Son günlerde hastaneden sürekli bilgiler alıyorum. Bütün vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Hastalık durumu çok ciddi ve süreç de biraz zor görünüyor. Bunun ciddiyetini anlamamız gerekiyor.  Sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. Onlara yardımcı olmamız lazım” diye konuştu.

 

"FEDAKARLIK GÖSTERİYORLAR"

 

Çerkezköy’deki vaka sayılarıyla ilgili bilgi veren Çetintaş “ İki gündür Çerkezköy’de vaka sayıları tavan yaptı. Hastanenin doluluk oranı ise stabil olarak devam ediyor. Bir sıkıntı görünmüyor ama her türlü tedbirler alınıyor. A, B, C planları var. A planını şuan aşmış durumdalar. Yer olarak B planını uyguluyorlar. Gerekiyorsa her yeri organize edecekler. Cumartesi günü Tekirdağ yoğun bakım üniteleri full doluydu. O nedenle vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi lazım. Doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmalarına karşılık bizlerin de vatandaşlar olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Personel açısından sıkıntı yok. Hem başhekimimiz, hem doktorlarımız hem de sağlık çalışanlarımız gerektiğinde 24 saat hastanede kalarak büyük bir fedakarlık gösteriyorlar. Ama ilk görev ise vatandaştadır” dedi.

 

 "14 GÜNLÜK SÜREÇTE İYİLEŞEMİYOR"

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez “ Sağlık çalışanlarımız hem psikolojik hem de vücut olarak çok yorgun düştüler. Bizler evde kendimizi kollamaya çalışırken, onlar maalesef hastanelerde görev yapıyorlar. Bu süreçte sağlık çalışanlarımıza Allah yardım etsin” dedi. Dönmez “ Virüs teşhisi konulup 14 gün evde tedavi gören vatandaşlarımız 14 gün sonra hastalığın negatife dönüp dönmediğine ilişkin test yapılmadan gönderiliyorlar. Ben bunu devletin yaptırması gerektiğini düşünmekteyim.  Kimileri 14 günlük süreçte iyileşmiyor. Yeniden test yaptırdığında pozitif çıkabiliyor. Bununla ilgili de sıkıntılar var. İnşallah en kısa zamanda çözülür” açıklamasında bulundu.

 

 

"BÖLGEMİZE İSTEMİYORUZ"

 

Basın mensuplarının Kızılpınar’da planlanan çöp döküm alanı ile ilgili sorusu üzerine konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş “ İlçemize yakın zaten Beyciler’de bir tesis bulunuyor. Cumhuriyet Mahallesinde oturan vatandaşlarımız bunun kokusunu her zaman hissediyorlar. Organizenin kirliliğini de hissediyoruz, farkında olmadan yaşıyoruz. Bir de Kızılpınar’da çöp döküm sahası olması bizim için büyük bir sıkıntı olur. Şahsım olarak da parti olarak da bunun olmaması için biz de gerekli çalışmaları yapacağız. Belediye Başkanımızın da gerekli açıklamaları yapıyor, o da bölgesini düşünüyor, biz de bölgemizi düşünmek zorundayız. Elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Zaten alanımız da dar. Buraya bizi sıkıştırmasınlar. Bu çöp döküm alanı başka bir yere yapılabilir.  Zaten 2 tane bertaraf tesisi işaretlendi, zaten yapılıyor. Buraya ihtiyaç hasıl olduğunu düşünmüyorum. Ancak 20-30 yıl sonrada da bölgemizde olmasın. Bu çöpün bir şekilde bertaraf edilmesi gerekiyor.  Ama biz zaten sanayinin kirliliği ve Beyciler’deki tesisin kirliliğini çekiyoruz. O nedenle bölgemizde yapılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

 

KUZEY KAFKAS KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatından ayrılan partililer daha sonra Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneğine iade-i ziyaretinde bulundular. Burada Dernek Başkanı Emrullah Ataçay ve dernek üyeleriyle bir araya gelen partililer pandemi ve gündeme dair fikir alışverişinde bulundular.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10