Bozdağ: Esnafımıza nakdi ücret desteği verilmeli

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda esnafın zor durumda kaldığını kaydetti. Bozdağ, "Kısıtlamalar nedeniyle çal?

Çerkezköy 23.11.2020 12:00:00 0
Bozdağ: Esnafımıza nakdi ücret desteği verilmeli

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, yaptığı açıklamada 18 Kasım 2020 tarih ve 19161 sayılı genelge kapsamında belirli işyerlerinin faaliyet gösterebilecekleri zaman aralığı 10:00 ila 20:00 saatleri arası olarak belirlendiğini kaydetti.

 

"ESNAFIN IŞIĞI SÖNDÜRÜLMEMELİDİR"

 

Uygulanan kısıtlamalarda esnafın zor durumda kaldığını kaydeden Bozdağ, “Esnaf sokağın sesi, ışığıdır. Esnafın ışığı sönerse ülkemiz karanlıkta kalır. O ışığı söndürmeyelim. Bu dönemde esnaf olarak her daim devletimizin, milletimizin yanında durmaya çalıştık. Mart ayından bugüne kadar halkımızın sağlığı için yapılan tüm düzenlemelere de uymaya çalıştık. Sağlık için alınan tüm tedbirleri destekliyoruz ama salgının yayılmasını önlemek için faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, internet cafe işletmecileri başta olmak üzere bu esnaf kesimine nakdi yardım yapılmalıdır. Bu esnaf zaten 7 aydır çok zor günler geçirmiştir. Esnafımızın ışığı söndürülmemelidir” diye konuştu.

 

"BİR YIL DONDURULMALIDIR"

 

Bozdağ, "Kapalı olduğu süre boyunca esnaf ve sanatkarlarımız SSK, Bağkur ve vergi ödemelerinden muaf tutulması gerekiyor.  Kısıtlamalar nedeniyle çalışmayan esnafımız bırakın ev geçindirmeyi, iş yeri kirasını ve faturalarını bile ödeyemez. Bu dönemde esnafımız ya kepenk kapatacak ya da nakdi desteklerle bir şekilde ayakta kalacak. Esnafın kira, elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödeyebilmesi için aylık nakdi yardım yapılmalıdır. Ayrıca geçmiş dönem borçları için yapılandırmaya başvuran esnafın tüm borçları faizsiz olarak en az 1 yıl süreyle dondurulmalıdır” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10