Çorlu İYİ Parti'den dayanışma çağrısı

Pandemi yasaklarıyla birlikte esnafın zor durumda kaldığını ve ilçede işsizliğin artmaya başladığını kaydeden İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever, dayanışma çağrı

Çorlu 23.11.2020 18:02:00 0
Çorlu İYİ Parti

İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever, pandeminin yayılmasının ardından alınan yeni önlemler çerçevesinde kapatılan ya da paket servise yönlendirilen yeme-içme sektöründeki esnafların zor durumda kaldığını belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Atasever, pandeminin halkın sağlığını olumsuz etkilemesinin yanı sıra ekonomik olarak tüm sektörleri de olumsuz etkilediğini kaydederek, "İlçemizde hizmet veren kafeterya, lokanta, restoran, kahvehane, kıraathane, internet kafe gibi işyerleri ne yazık ki pandeminin tüm ülkemizde olduğu gibi Çorlu’daki artışından dolayı alınan karar gereği kapatılmak zorunda kaldı. Zaten zorlu bir ekonomik süreçten geçen ülkemizde, en fazla etkilenen sektör olan yeme-içme sektörü bir de pandeminin getirdiği zorunluluktan kapanınca işyeri sahipleri başta olmak üzere, her bir çalışan fazlası ile etkilendi" dedi.

 

"ERTELENEN TAKSİTLERİN ÖDENME ZAMANI GELDİ"

 

Pandemi başladığından beri alışverişi yerel esnaflardan yapmaya özen gösterdiklerini belirten İYİ Parti'li Atasever, "Mağdur olan esnafımızın yanında olmaya ve yerel esnafımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. İşyeri sahipleri için bu yılın mart ayında pandemi döneminde ertelenen taksitlerin zamanı geldi, ödenecek. Bunun haricinde sigortalar, vergi, kira gibi birçok ödeme de işverenin omuzunda ağır yük ve ödenmesi mümkün olmayacak durumda! Umuyoruz ki, bir an önce devletimiz, bu zor durumdaki sektörler için acil çözüm üretir ve işverene bir az olsun nefes aldırır" ifadelerini kaydetti.

 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

 

Sektörde oluşan işsizliğe de dikkat çeken İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever, "Buralarda çalışan ve önemli bir bölümü işsiz kalan vatandaşlarımız, kış aylarını yaşadığımız şu günlerde, kira, yakacak, elektrik, su, doğalgaz, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar? Kime ya da nereye başvuracaklar? Bu konular, birçok kurumu ve şahsı endişelendirdiği gibi bizleri de endişelendirmektedir” açıklamasını yaptı. Dayanışma çağrısı yapan Atasever, "Çorlu Belediye Başkanlığımızın bir gayret ve çaba içinde olduğunu görüyor, takip ediyoruz. Belediyemizin de tek başına bu süreçte zorlanacağını düşündüğümüz için belediye başkanlığımızın koordinasyonunda başta siyasi partiler, dernekler, odalar, sanayicimiz, kısacası ekmeğini paylaşabilecek her bir ferdin katılacağı, katkı sunacağı, bu zor sürecin siyasi ranta çevrilmesine müsaade etmeden, planlı bir organizasyon ile en az hasarla atlatma önerimiz olduğuna dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10