Babacan, hükümete Tekirdağ'dan yüklendi

Partisinin Tekirdağ il kongresine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir deney laboratuvarı olmadığını belirterek, "Bu ülkenin vatandaşları da kobay

Tekirdağ 25.11.2020 11:41:00 0
Babacan, hükümete Tekirdağ

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Tekirdağ 1'inci Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere önceki gün kente geldi. Kongreden önce Çorlu'da esnafları ziyaret eden Babacan, daha sonra Süleymanpaşa Des Otel'de yapılan kongreye katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Ali Babacan, ekonomi üzerinden hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin koca bir laboratuvar, vatandaşların da kobay haline getirildiğini savunan Babacan, "Kusura bakmayın, Türkiye sizin deney laboratuvarınız değildir. Bu ülkenin vatandaşları da kobay değildir. Deneyleriniz insanları yoksullaştırdı. Bu ülkenin çocuklarının geleceğine mal oluyor. Deneyleriniz yüzünden işsizlik artıyor. Sizin deneyip yanılmalarınız, hem ekonomimizi hem de halkımızı bunalıma sokuyor. Yahu, sizin şu deneyleriniz yüzünden doğmamış çocuklarımız bile borca giriyor" dedi.

 

 

 

"MİLLETE AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDASINIZ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, fakirleşmesine sebep olduğu millete bir açıklama yapmak zorunda olduğunu ifade eden DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, "Bizi, doğmamış çocuklarımıza kadar neden fakirleştirdiniz, açıklamak zorundasınız. Adeta kibrit çakılıp yakılan 130 milyar dolarlık döviz rezervini, hazinenin 1 trilyon 935 milyar liraya çıkan borcunu, yaşanan tüm kayıpları, mağduriyetleri açıklamak zorundasınız. Bu halkı hatırlamıyor, bilmiyor, görmüyor mu sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz" ifadelerini kaydetti.

 

 

 

"TÜRKİYE, TÜİK'İN MAKYAJLAMA ODASINDAN YÖNETİLEMEZ"

 

Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatırlamayan birileri varsa, o da sizlersiniz. Siz bu halkı unuttunuz. Bir zamanlar hizmetkârı olacağınızı söylediğiniz halkımıza efendi olmaya kalkışıyorsunuz. Bugün sokaktaki hayatla, insanların şikayetiyle, ekonominin gerçekliğiyle aranızdaki bağ kopmuş. Ama halkımız hatırlıyor. Çünkü hatalarınızın bedelini halkımız ödüyor. Bir şeyi daha hatırlıyor halkımız. Ben ve arkadaşlarımın işin başında olduğumuz dönemdeki refahı, satın alma gücünü, gençlerimizin kurduğu hayalleri hatırlıyor. Bizim dönemimizdeki politika faizinin neredeyse iki katını uyguladığınızı halkımız görüyor. Gerçeklerin üstünü örtebileceğinizi, halkın gözünü boyayabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Yapamazsınız. Türkiye, TÜİK’in makyajlama odasından yönetilemez."

 

 

HASAN BERK ÇEBİ SEÇİLDİ

 

Kongrede DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanlığına, kurucu il başkanı Hasan Berk Çebi yeniden seçildi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kongreden sonra partisinin Tekirdağ il binasının açılışını da gerçekleştirdi.

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10