Kadına şiddet 25 Kasım'ı dinlemedi!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Tekirdağ genelinde düzenlenen çok sayıda etkinlikte vatandaşlar duyarlı olmaya çağrılırken, kadına yönelik şidd

Çorlu 26.11.2020 15:58:00 0
Kadına şiddet 25 Kasım

 

Kadına yönelik şiddet, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü dinlemeden devam ediyor. Çorlu'da polise başvuran 4 kadın, evli oldukları erkekler tarafından şiddete maruz kaldığını belirterek şikayetçi oldu. Çorlu'nun Reşadiye Mahallesi'nde yaşayan Ö.D., Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvurarak, eşi olan A.D.'nin kendisine sürekli şiddet uyguladığını belirtti. Son olarak bir misafirinin yanında eşi tarafından şiddet gören kadın, bunun üzerine 6284 Sayılı Kanun kapsamında önleyici tedbir talebinde bulunarak, eşi A.D.'den davacı ve şikayetçi oldu.

 

 

 

BOŞANIRKEN ŞİDDET UYGULADI

 

Reşadiye Mahallesi'nde ise A.K. isimli kadın, boşanma aşamasında oldukları eşi A.K.'den şiddet gördüğünü belirterek, polise başvurdu. Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvuran kadın, A.K. isimli şahsın eşi olduğunu, eşi ile boşanma aşamasında bulunduklarını, fakat aynı evde yaşadıklarını, son olarak boşanma protokolü nedeni ile tartıştıklarını ve eşinin kendisini tehdit ve darp ettiğini söyledi. Şiddet mağduru kadın, eşinden şikayetçi oldu.

 

 

TARTIŞMA, KADINA ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ

 

Cumhuriyet Mahallesi'nde de Ü.A. isimli kadın, eşi S.A. tarafından şiddet gördüğünü belirterek, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvurdu. Eşiyle, kızı hakkında tartıştıklarını belirten kadın, eşi S.A.'nin kendisini tehdit ve darp ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

 

 

 

UZAKLAŞTIRMA, TEHDİDİ ENGELLEYEMEDİ

 

Çorlu'nun Havuzlar Mahallesi'nde yaşayan S.A.G isimli kadın da eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini belirterek, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne başvurdu. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eşi K.G.'nin kendisine tehdit içerikli mesaj attığını belirten kadın, daha önce alınan uzaklaştırma kararının süresinin dolduğunu, bu yüzden tekrar önleyici tedbir kararı talep ettiğini ifade etti. K.G.'den şikayetçi ve davacı olan kadın, kendisine gönderilen mesajları polise teslim etti. Polisin dört şiddet olayıyla ilgili soruşturması sürüyor.

 

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10