NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi akademik kurulu toplandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi akademik kurul toplantısı NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'in başkanlığınd

Tekirdağ 27.11.2020 17:02:00 0
NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi akademik kurulu toplandı

 

Online olarak gerçekleşen NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi akademik kurul toplantısına rektör yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Genel Sekreter Vekili Adnan Arabul, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ve dekan yardımcıları ile akademik personel katıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Celalettin Vatandaş açılış konuşmasını yaparak, fakültenin genel durumu ile ilgili bilgi verdi. Dekan Prof. Dr. Vatandaş, aynı zamanda fakültede bugüne kadar yapılan çalışmaları ve planlanan faaliyetleri anlattı.

 

 

"BÜTÜN OLANAKLAR MEVCUT"

 

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Mümin Şahin ise “Elbirliği ile sizlerle birlikte üniversitemizi en iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Katkı sunan siz değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılında kurulduğunda bu kadar atılım yapabileceği, gelişmekte olan üniversiteler arasında çok hızlı gelişebileceği öngörülebiliyordu. Üniversitenin atılım yapabilmesi, uluslararası düzeyde tercih edilebilmesi için bütün olanaklar üniversitemizde mevcut" dedi.

 

 

GELİŞMENİN ÜÇ ÖNEMLİ FAKTÖRÜ

 

 

Üniversitelerin gelişebilmesi için üç önemli faktörün olduğunu kaydeden Rektör Şahin, şöyle devam etti: "Birincisi doğal zenginliklerdir. Tekirdağımız tarım, hayvancılık, ticaret, sanayi, turizm bakımından son derece zengindir. İkincisi kültürel zenginliklerdir. M.Ö. sine dayanan bu kadim şehrimizin kültürel ve tarihi zenginliği çoktur. Üçüncüsü ise yerel dinamiklerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağlı olmakla birlikte önemli görevler yürüten birçok kişi Tekirdağlıdır. Tüm bu zenginlikler ile birlikte bizlere düşen ise daha fazla çalışmaktır. Fen Edebiyat Fakültemizin çalışmaları da bizler için çok değerlidir. Vizyon kitabımız olan yeni baskısını yaptığımız ‘Namık Kemal’ kitabının hazırlanmasında büyük emeği geçen Dekanımız Prof.Dr. Celalettin Vatandaş ve ekibini kutluyorum.”

Akreditasyon ve görevde yükselme konusunun da görüşüldüğü toplantı Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin'in akademik personelin görüş ve önerilerini alması ile sona erdi.

 

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10