Kocaçınar: Dünya Engelliler Günü engelleri aşmak için yeni bir gündür

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl pl

Çerkezköy 1.12.2020 12:52:00 0
Kocaçınar: Dünya Engelliler Günü engelleri aşmak için yeni bir gündür

 

Bu yıl pandemi nedeniyle kutlanamayacak olan ‘ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar yazılı bir açıklama yaptı.

 

365 GÜN DEVAM ETMEKTEDİR

 

1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası bir gün olarak kabul edilen Dünya Engelliler Günü engelleri aşmak için yeni bir gün olduğunu kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar,” Bugün kutlama yapmak için değil engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının neler olduğunun farkında olma günüdür. Sorunların enine boyuna konuşulacağı , empati yapılacağı farkındalık günüdür. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün değil 365 gün devam etmektedir.Bizi biz yapan , kolumuz, gözümüz, kulağımız değil Kalbimizdir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Birbirimiz anladığımız her an, bir engeli daha yılar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız” dedi.

 

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE

 

Kocaçınar” Ülkemizde yaşanan pandemi sebebi ile bu yıl planladığımız tüm etkinliklerimizi askıya aldığımızı, bizleri ziyaret etmek için arayan tüm kurumlara, siyasi parti temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, okullara, özel sektör temsilcilerine 3 Aralık Perşembe günü Derneğimizin kapalı olacağını üzülerek bildirmek istiyorum. “ Engelsiz bir Türkiye “ hedefine ulaşmak ümidiyle bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10