Maske ve mesafe hak getire!

Bir yandan sokaklarda maske ve mesafeyi ihlal ederek gezen sorumsuzlar, diğer yandan yoğun bakımlarında yer kalmayan hastaneler... HES uygulamasında tamamen kırmızıya dönen Çerkezköy, koronavirüsle mücadelede köt

Çerkezköy 7.12.2020 18:21:00 0
Maske ve mesafe hak getire!

Koronavirüsle mücadelenin en önemli kuralları arasında yer alan maske ve sosyal mesafe kuralı, Çerkezköy'ün pek çok yerinde ihlal ediliyor. Kentteki cadde ve sokaklarda dün öğlen saatlerinde gazetemizin objektifine takılan kareler, adeta "Maske ve sosyal mesafe hak getire!" dedirtti.

 

UĞUR MUMCU CADDESİ'NE VİRÜS UĞRAMAMIŞ GİBİ!

 

Çok sayıda ilçe sakininin maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymadan gezdiği Uğur Mumcu Caddesi üzerinde herhangi bir denetim yapılmaması da gözlerden kaçmadı. Caddede yer alan kafeteryaların önündeki banklarda maskesiz yan yana oturarak çay içenler ve sokakta sosyal mesafeye uymadan gruplar halinde maske takmadan gezenler dikkat çekerken, kurallara uyan vatandaşlar bu görüntüler karşısında adeta isyan ettiler.

 

"SORUMSUZLUĞUN BEDELİNİ HERKES ÖDÜYOR"

 

Herkesin maske, mesafe ve temizlik kuralına uyması gerektiğine dikkat çeken duyarlı vatandaşlar, "Maske takmadan ve mesafe kurallarına uymadan sokaklarda gezenlerin yaptığı sorumsuzluğun bedelini ne yazık ki kurallara uyanlar da ödüyor. Yetkililerin denetimleri daha da sıkılaştırması ve bu görüntülerin yaşanmaması gerekiyor" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

 

HASTANELER DOLU, BAZI HASTALAR ÇORLU'YA SEVK EDİLİYOR

 

Sokaklarda pandemi kurallarını ihlal ederek gezenlerin yoğunlukla dikkat çektiği Çerkezköy'de, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin de büyük oranda dolduğu öğrenildi. Çerkezköy'deki hastanelerde yer kalmaması nedeniyle son günlerde bazı Covid-19 hastalarının Çorlu'ya sevk edildikleri belirtiliyor. Kentteki hastanelerin doluluk oranı sosyal medya paylaşımlarına da yansıyor.

 

ÇORLU'YA SEVK EDİLEN HASTA, HAYATINI KAYBETTİ

 

Çerkezköy'de yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı, önceki gece yaptığı paylaşımda, "Gece entübe olan bir yakınımız, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Çerkezköy'deki tüm hastanelerin yoğun bakım üniteleri dolu olduğu için Çorlu Vatan Hastanesi'nde saat 03:30'da entübeye alındı" diyerek, hastanın Çorlu'daki hastaneye yatmasını sağlayan yetkililere teşekkür etti. Aynı kullanıcı, dün öğlen saatlerinde yeni bir paylaşım yaparak 68 yaşındaki hastayı kaybettiklerini yazdı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10