Kırklarelispor Turgutlu deplasmanından üç puanla döndü

Geçtiğimiz hafta ligin dibine demir atan Kardemir Karabükspor karşısında tek kale bir futbol ortaya koymasına rağmen bir puanla yetinen Kırklarelispor deplasmanda güçlü rakibi Turgutluspor'a konuk oldu. Maç bo

10.12.2020 11:42:00 0
Kırklarelispor Turgutlu deplasmanından üç puanla döndü

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta Kırklarelispor deplasmanda Turgutluspor’u üç golle mağlup ederek zirve yarışını takip ettirdi.

 

DEPLASMANA ÇIKTI

 

Turgutluda oynanan karşılaşmayı Abdulbaki Ayyıldız yönetirken, yardımcılıklarını ise Serdar İla ve Birtan Yavuz yaptı. Ev sahibi ekip Turgutluspor karşılaşmaya Fatih, Mert, Süleyman, Samed, Muhammet, Marvin, Mete, Mutlu, Talha, Haşim ve Rıdvan kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Kırklarelispor ise Umut, Serkan, İbrahim, Emre, Görkem, Yunus Emre, Mert, Hamza, Ersel, Davut, Berkan ilk onbiri ile çıktı.

 

KIRKLARELİSPOR GOLÜ ERKEN BULDU

 

Maça hızlı başlayan Kırklarelispor karşılaşmanın 2’inci dakikasında golü buldu. Yunus’un soldan ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Mert, düzgün vuruşla fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi. İlk dakikalarda kalesinde golü gören ev sahibi ekip kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 19’uncu dakikada Görkem’in pasıyla hareketlenen Emre’nin vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı. 23’üncü dakikada Mutlu’nun ara pasında topla buluşan Muhammet rakibini geçerek sert vurdu, top direkten döndü. Ev sahibi ekip karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında beraberlik golünü buldu. Mert’in sağ taraftan köşe vuruşundan ortasında Haşim kafayı vurdu, arka direkte Talha topu kafayla tamamlayarak ağlara gönderdi.İlk devrenin ise kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca ilk devre 1-1 sonuçlandı.

 

İKİNCİ DEVREYE DE ETKİLİ BAŞLADI

 

Karşılaşmanın ikinci devresine de etkili başlayan Kırklarelispor 51’inci dakikada bir kez daha öne geçti. Serkan’ın sol kanattan geliştirdiği atakta topa iyi yükselen Görkem düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek Kırklarelispor’u karşılaşmada bir kez daha öne geçirdi. 53’üncü dakikada Yunus’un kullandığı köşe vuruşundan ortasında savunmadan seken topa Emre sert vurdu, top üst direkten döndü.70’inci dakikada Talha’nın yaklaşık 25 metreden serbest vuruşunda kaleci Umut topa iki hamlede sahip oldu.

 

GÜÇLÜ RAKİBİNİ MAĞLUP ETTİ
 

79’uncu dakikada Ersel’in sağ kanattan ceza alanına pasında Görkem atladı, Atakan müsait durumda sert vurdu, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda Kırklarelispor üçüncü golü aradı. 88’inci dakikada konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Atakan’ın sol çaprazdan vuruşunda top kaleci Fatih’ten döndü, dönen topu tamamlayan Kubilay fileleri havalandırdı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kırklarelispor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Kırklarelispor bu galibiyet ile puanını 21 yaparak altıncı sıraya yükselirken, Turgutluspor ise 27 puanda kalarak zirve yarışında ağır bir yara aldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10