Durgun: 20 ildeki yetiştiricilere hizmet veriyoruz

Tekirdağ DSYB Başkanı Ergin Durgun, yıl sonuna kadar 20 ilde yaklaşık 3 bin 93 işletmeye ait 230 bin adet süt numunesinin analizini yapacaklarını söyledi.

Tekirdağ 13.12.2020 16:14:00 0
Durgun: 20 ildeki yetiştiricilere hizmet veriyoruz

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun, ıslah amaçlı çiğ süt analizi faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, "Bu bağlamda Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Bolu, Sakarya, Kastamonu, Amasya, Konya, Gaziantep, Kilis, Antalya, Uşak, Isparta, Afyonkarahisar, Muğla, Aydın, İzmir, Denizli ve Burdur illerini içeren, ülkemizin 20 ilindeki yetiştiricilere ıslah amaçlı çiğ süt analizi hizmeti vermekteyiz" dedi.

 

"230 BİN ADET SÜT NUMUNESİNİN ANALİZİNİ YAPMIŞ OLACAĞIZ"

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Durgun, bu illerdeki yetiştiricilerin önceden gönderdikleri koruyucu tablet içeren numune kaplarına her bir inekten ayrı ayrı aldığı süt numuneleriyle kendilerine ulaştığını kaydederek, şöyle devam etti: "Bu şekilde yıl sonuna kadar 20 ilde yaklaşık 3 bin 93 işletmeye ait 115 bin ineğin 230 bin adet süt numunesinin analizini yapmış olacağız. Böylece 2020 yılında ülkemiz genelinde yapılan ıslah amaçlı çiğ süt analizinin  yaklaşık yüzde 60'ı birliğimiz tarafından yapılmış olacak. Yapılan analiz sonuçları online olarak birliğimiz laboratuvarından e-ıslah sistemine aktarılmaktadır. Yapılan analizlerin sonuçları sütün protein, yağ ve somatik hücre içeriği hakkında bilgi, hayvanın sağlığı, beslenmesi ve yavrularını damızlık olarak bırakırken fikir vermektedir."

 

BAKANLIK İNEK BAŞINA 150 LİRAYA KADAR DESTEK VERECEK

 

Ayrıca kriterleri uygun olan işletmelere, inek ve süt numuneleri için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından inek başına 150 liraya kadar ıslah amaçlı çiğ süt analizi desteği verileceğini ifade eden Ergin Durgun, "Böylece birliğimiz faaliyet ve hizmetleri, ilimiz hatta bölgemiz sınırlarını aşmıştır. Pandemi koşullarında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan emeği geçen personellerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10