NKÜ yerli üretime katkıda bulunuyor

Türk Malları ve Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, NKÜ'nün yerli ve milli tohum için kurduğu Trakya Tohum A.Ş. ve diğer birçok girişimi i

Tekirdağ 13.12.2020 16:17:00 0
NKÜ yerli üretime katkıda bulunuyor

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, 12 -18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, "Yerli malların üretilmesi ve kullanılması, kendi kendine yetebilen bir toplum inşası ve bağımsızlığımızın korunması için çok önemlidir. Yerli ve milli üretime günümüzde bu kadar çok vurgu yapılması bundandır" dedi.

 

YERLİ VE MİLLİ TOHUMA DESTEK

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin yerli ve milli tohum için kurduğu Trakya Tohum A.Ş. ve diğer birçok girişimi ile bu sürece katkıda bulunduğuna dikkat çeken Rektör Şahin, mesajında şunları kaydetti: "Bu hafta ayrıca ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’ olarak da kutlanmaktadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik ve temin etmede devlete destek olmak, yoksulluğu yok etmenin yolları ile yoksul insanları verimli ve üretken hale getirmenin çarelerini araştırmak maksadı ile kutlanan bu haftada bizlere düşen cehalet, fakirlik ve hastalıklarla mücadele etmede gönül ve güç birliği yaparak paylaşım kültürünü yaygınlaştırmaktır. Bu aslında insan olmanın gereği olarak her zaman yerine getirmemiz gereken vicdani bir vazifedir. Aziz Milletimizin bu konudaki hassasiyeti zaten yüksektir; bu nedenle Türkiye, dünyanın merhamet eli olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ya da bilinen adıyla ‘Yerli Malı Haftası’ ile ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’nı kutlar, Aziz Milletimize sağlıklı yarınlar dilerim."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10