Saray Belediyesi dezenfekte çalışmalarına odaklandı

İlçe sakinlerinin sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla salgına karşı mücadelesini sürdüren Saray Belediyesi, dezenfekte çalışmalarına odaklandı. İlçedek

Saray 16.12.2020 14:25:00 0
Saray Belediyesi dezenfekte çalışmalarına odaklandı

Saray Belediyesi Sağlık İşleri Birimi'nin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, ilçede bulunan sağlık merkezleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, camiler, adliye binası, ilçe emniyet binası, kahvehaneler, köy minibüsleri ve Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların yaşam alanlarında dezenfekte çalışmaları devam ediyor. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra sokakta yaşayan hayvanları da unutmayan ekipler, mama ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor.

 

PAZARDA HES KODU DENETİMİ

 

Saray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise koronavirüs mücadele kapsamında, mahalle ve semt pazarlarında pazarcı esnafına Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına yönelik denetimler gerçekleştiriyor. HES kodu sorgulaması yapan ekipler, kodu almayan pazarcı esnafına mobil uygulama üzerinde nasıl kod alınacağı konusunda yardımcı oluyorlar.

 

 

PARKLAR VE BAHÇELER TEMİZLENİYOR

 

Öte yandan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Çerkezköy Caddesi’ndeki çam ağaçlarının bakımını, Çukuryurt kavşağı refüjünün ot biçimini, Küçükyoncalı’da elektrik tellerine zarar veren ağaçların budanma işlemlerini, serada 200 adet ıhlamur çeliklemesini, Yeğen Caddesi’ndeki çocuk parkının temizliğini, Alp Çocuk Bahçesi’ne 15 adet zeytin ağacı dikimini, belediye ana bina ve Saray İlçe Halk Eğitim Merkezi önündeki ağaçların budamasını gerçekleştirdi. Ayrıca ekipler, Türkan Saylan Parkı’nda ot biçimi ve temizlik işlemlerini de program dahilinde tamamladı.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10