Vali Yıldırım'dan Mevlana mesajı

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 747'nci ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Eserleriyle pek çok farklı millete ulaşan, yedi yüzyılı aşkın bir süredir

Tekirdağ 18.12.2020 17:25:00 0
Vali Yıldırım

İlahi aşka adadığı 66 yıllık ömrü süresince insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Hazreti Mevlana'nın, tasavvufi öğretinin işlendiği, dünya çapında onlarca dile birçok kez çevrilen eserleriyle yüzyıllarca insanoğlunun yolunu aydınlattığını kaydeden Vali Aziz Yıldırım, mesajında şöyle dedi: "Engin bir şefkatle ve derin bir hoşgörüyle insana sadece insan olduğu için değer veren Mevlana, 'Sevgiyle acı, tatlı olur; sevgiyle dertler şifa bulur; sevgiyle ölüler dirilir' diyerek hoşgörü anlayışını ortaya koymuştur.

 

"ÖLÜMÜ YENİDEN DOĞUŞ OLARAK KABUL EDİYORDU"

 

Mevlana, ölüm gününü kötü, ümitsizlik verici bir şey değil de 'Şeb-i Arus' olarak yani Yeniden Doğuş olarak kabul etmekteydi, 'Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız. Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir' diyerek insanların gönlünde yaşayacağını ifade etmiştir. Bu anlamlı günün, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin daha fazla tanınmasına vesile olmasını diliyorum. Vefatının 747'nci yıldönümünde şair, fâkih, âlim ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi rahmetle anıyorum."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10