Akay'dan uzaktan eğitime destek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Kızılpınar Atatürk Mahallesi Kümeevler mevkiinde bulunun Dallas çiftliğini ziyaret etti.

Çerkezköy 20.12.2020 17:57:00 0
Akay

Bölgenin, yerleşim yerine uzak olması nedeni ile henüz telekomünikasyon hizmetleri ile buluşamadığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Burada ikamet eden ailelerimizin çocuklarının, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim aldıkları süreçte eğitimlerinin aksamaması için, 13 haneye taşınabilir internet paketi teslim ettik” dedi. 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaşadıkları bölgede internet altyapısı olmaması nedeniyle EBA'ya bağlanamayan öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için 13 haneye taşınabilir internet paketi hediye etti.

 

 

50 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

 

Telekomünikasyon kurumlarının bu bölgedeki altyapı çalışmalarını tamamlamaları için talepte bulunulduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Telekomünikasyon firmalarının altyapı çalışmalarını gerçekleştirene kadar, çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları gerekiyor. Bu nedenle Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 50 öğrencimizin faydalanabileceği taşınabilir internet paketlerini ailelerimize hediye ettik. İnternet altyapısı yapılıncaya kadar çocuklarımız bu sayede EBA'ya bağlanabilecekler ve eğitimlerinden geri kalmayacaklar” dedi.

 

"KAPILARIMIZI SONUNA KADAR AÇTIK"

 

Çerkezköy Belediyesi olarak erişim imkanı kısıtlı olan çocuklarımızın her zaman yanında olacaklarını kaydeden Akay, “Pandemi nedeniyle çocuklarımızın büyük bir bölümü uzaktan eğitim modeliyle evden ders görüyor. Evlerinde bilgisayar veya tablet olmayan, internet bağlantısı bulunmayan çocuklarımız için internet üzerinden eğitimi güçlendirme ihtiyacı doğdu. Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına belediyemize ait mahalle evlerindeki bilgisayar odalarını da Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) erişim noktası olarak düzenledik. Bu sayede onlarca çocuğumuz da eğitimlerinden geri kalmamış oluyorlar.  Çocuklarımızın uzaktan eğitimden mahrum kalmaması adına mahalle evlerimizi uzaktan eğitim noktası haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Uzaktan eğitime erişim imkanı kısıtlı olan çocuklarımız için kapılarımızı sonuna kadar açtık. Yönetim anlayışımızın her alanında olduğu gibi eğitimde de fırsat eşitliğini sağlamak adına tüm imkanlarımızı çocuklarımız için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10