Çorlu'dan 1 ton sahte alkol sipariş etmiş

Bursa'da 7 kişinin ölümüne neden olan sahte alkolleri temin eden bir kişinin Çorlu'dan bir ton sahte alkol siparişi verdiği belirlendi. Bursa'ya ulaşan sahte alkole, dağıtıma çıkmadan önce polis tarafından

Çorlu 24.12.2020 12:32:00 0
Çorlu

Bursa'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Son olarak hastaneye kaldırılan Kenan Çetinkaya (56), Mümin Ayyıldız (41) ve Ufuk Gezercan da hayatını kaybetti. Tedavileri devam eden 5 kişinin sağlık durumları ise ciddiyetini koruyor.

 

5 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Sahte alkolü kente getirdikleri belirlenen 5 kişi tutuklandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Erhan Okumuşoğlu, Uğur Kökkoparan, Muhammet Haksever (42), Birkan Başak (44) ve Mesut Güler, çıkarıldıkları mahkemece "birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE 1 TON SİPARİŞ ETMİŞ

 

Soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tutuklulardan Uğur Kökkoparan'ın telefon görüşmelerini inceledi. Ekipler, Kökkoparan’ın gözaltına alınmadan önce Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden 1 ton sahte alkol siparişi verdiğini saptadı. Sahte alkolün kargoyla kente getirildiği bilgisine ulaşan ekipler, Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi’ndeki kargo şubesine baskın düzenledi. Baskında kargo şubesinde bidonların içinde bulunan toplam 1 ton sahte alkole piyasaya sürülmeden el konuldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10