Dönmez: Büyük komutanı minnet ve saygıyla anıyoruz

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 47'nci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, "Kapitülasyonların kaldırılmasında diplomasiy

Çerkezköy 24.12.2020 16:34:00 0
Dönmez: Büyük komutanı minnet ve saygıyla anıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, "Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, seçkin devlet ve siyaset adamı, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 47. yıldönümünde saygı, gönül borcu ve rahmetle anıyorum" dedi.

 

"MİLLETİN MAKUS TALİHİNİ YENEN BÜYÜK KOMUTAN"

 

Türkiye'nin çağdaş bir kimlik kazanarak gelişmesinde yadsınmaz katkıları bulunan İnönü'nün; kararları, düşünceleri ve ilkeli çalışmaları ile Türk Devrimi’nin başarıya ulaşmasında etkin rol oynadığının altını çizen Dönmez, şöyle devam etti: "1. ve 2. İnönü savaşlarında emperyalizme karşı ulusumuzun geleceğini belirleyen kader adamıdır. Kapitülasyonların kaldırılmasında diplomasiyi başarıyla kullanan, Lozan kahramanıdır, barışın sembolüdür İsmet İnönü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle; 'Milletin makus talihini yenen büyük komutandır.' Türkiye'de halkının yararı ve ülkesinin geleceği için büyük hizmetler vermiştir. Osmanlı’nın borçlarının ödenmesi, savaştan kalan kapitülasyonların artık kalıntılarının temizlenmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temellere oturtulmasında büyük emeği olmuştur. Savaştan çıkan ülkesini kalkındırmak, yoksul halkın bir an önce refaha kavuşması için büyük mücadeleler vermiştir."

 

"LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYET İÇİN ÜSTÜN BAŞARILAR GÖSTERDİ"

 

Gerek cumhurbaşkanlığı döneminde, gerekse başbakanlığı dönemlerinde laik ve demokratik cumhuriyetin gereklerinin yerine getirilmesinde üstün başarılar gösteren İsmet İnönü'nün; Köy Enstitüleri, Halkevleri, Cumhuriyetin temel değerlerinden olan KİT'leri zor şartlarda hayata geçirdiğini kaydeden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı, 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetle yaşıt partimizin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü'yü sonsuz minnet, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10