SMA hastası Yaren yardım bekliyor

Süleymanpaşa'nın Altınova Mahallesi'nde yaşayan Gökhan ve Fatma Belli çiftinin 17 ay önce dünyaya gelen bebekleri Yaren'e, 3 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. Belli ailesi, bebeklerinin ABD

Süleymanpaşa 28.12.2020 16:17:00 0
SMA hastası Yaren yardım bekliyor

Yaren bebeğin 3 aylıkken hareketlerinden şüphelenen Belli çifti, kızlarını hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tetkikler sonunda Yaren'e SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Yaren'in tedavisinin sadece ABD'de uygulanan ve tek dozu 2.5 milyon dolar olduğu belirtilen Zolgensma gen terapisine bağlı olduğunu öğrenen aile, birçok SMA hastası aile gibi bireysel yardım kampanyası başlattı. Minik Yaren'in tedavi olabilmesi için 7 aydan daha kısa zamanları kalan aile, yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

 

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

 

Yaren'in annesi Fatma Belli, tüm devlet büyüklerinin yardımlarını beklediklerini ifade ederek, kampanyayı 2.5 ay önce başlattıklarını, ancak kampanyanın hiç ilerlemediğini söyledi. Belli, "Destekçimiz çok az. Yaren'in 7 ayı kaldı ilacını almasına. 2 yaş üzerindeki çocukları almıyorlar bildiğimiz kadarıyla. Şu an eşimin ağabeyinin evinde kalıyoruz. Medikal malzemeler olsun, cihazlar olsun o kadar çok pahalı ki biz ağabeyinin evine taşınmak zorunda kaldık. Herkesten destek istiyoruz, Yaren'in kurtulmasını istiyoruz" diye konuştu. Yaren'in yatağa bağlı şekilde yaşadığını dile getiren anne Fatma Belli, "7 ay boyunca yoğun bakımda yatırıldı. Herkesten destek istiyoruz. Milletvekillerimizden, Cumhurbaşkanı'ndan. Lütfen yavrumu kurtarsınlar. 2.5 milyon dolar bir para lazım, şu ana kadar yüzde 1'i bile olmadı daha. Çok geride kaldı kampanyamız, destekçimiz hiç yok. Herkesten destek istiyoruz. Bir annenin çaresizliğini görsünler lütfen, elimizden başka hiçbir şey gelmiyor. Yaren, gözümüzün önünde her gün eriyor ve biz buna hiçbir şey yapamıyoruz. Anne, baba olarak gerçekten çok çaresiziz" dedi.

 

 

BABA BELLİ: İŞTEN ÇIKARILDIM

 

Oto tamircisi olarak çalışan baba Gökhan Belli ise "Sanayide çalışıyorum, oto tamircisiyim. Ama işten çıkartıldım. Şimdi Allah razı olsun bir ağabeyimiz var, o destek oluyor bana. Yani Yaren çok çaresiz, biz de çok çaresiziz. Yaren daha önce bu hastalığa kapılmadan önce ayrı evimiz vardı, kiradaydık, ama Yaren böyle olunca tüm varlığımızı ona yatırdık. En son artık ağabeyimin kendi evine taşındık. Büyüklerimizden destek bekliyorum, lütfen destek çıkın bize" diye konuştu.

 

7 AYDAN AZ SÜRESİ KALDI

 

Gökhan Belli, tedavi için kızının 7 aydan az süresi kaldığını ifade ederek, "Yaren gözümüzün önünde gün geçtikçe eriyor. Ne zaman ne olacak diye hep tedirgin yaşıyoruz. Eşim aradığında korkarak açıyorum, acaba bir şey mi oldu diye. Çok zor durumdayız" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10