Vali Yıldırım: Yılbaşını evde geçirelim

Yeni yıl mesajında koronavirüs pandemisine değinen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bu yılbaşını evlerimizde geçirelim, koronavirüsün yayılımın artmasını engelleyelim. Maske, sosyal mesafe, e

Tekirdağ 29.12.2020 15:21:00 0
Vali Yıldırım: Yılbaşını evde geçirelim

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yeni yıl nedeniyle yayınladığı mesajda, sokak kısıtlamasına değinerek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Yıldırım, "Her yeni yıl, yeni hedeflere ve mutlu, huzur dolu ve müreffeh yarınlara ulaşabilmemiz için bizlere taze başlangıçlar ve yepyeni fırsatlar sunmaktadır. Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Tekirdağ’ın sahip olduğu eşsiz potansiyeli harekete geçirerek, şehrimizin kalkınması, büyümesi, markalaşması, tanıtılması, dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline gelmesi için başlattığımız çalışmalarımız, yeni yılda da artarak devam edecektir" dedi.

 

SALGINDA DÜŞÜŞ EĞİLİMİNE GİRİLDİ

 

Mesajının devamında koronavirüs pandemisine değinen Vali Yıldırım, şöyle devam etti: "Değerli vatandaşlarımız, son dönemde alınan tedbirlere uyumda gösterilen özveri sonucunda salgının yayılımında yeniden düşüş eğilimine girilmiştir. Pandemi sürecinde elde edilen bu kazanımları kaybetmememiz için sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den, 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı kutlama programı yapmasına, eğlence ve balo düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Salgınla mücadeleyi akamete uğratmamak adına kalabalıkların kontrolsüz bir şekilde bir araya gelmesine neden olabilecek kiralık villa ve benzeri yerler dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmamasınayönelik gerekli planlama, koordinasyon ve denetim faaliyetleri eksiksiz şekilde yerine getirilecektir."

 

"KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINI ENGELLEYELİM"

 

"Bu yılbaşını evlerimizde geçirelim, koronavirüsün yayılımın artmasını engelleyelim. Maske, sosyal mesafe, el hijyeni kurallarına uymaya devam edelim ve koronavirüsü hep birlikte yenelim" diyen Vali Aziz Yıldırım, "2020 yılı, Covid-19 pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı, pandemi ve Elazığ ve İzmir’de yaşanan deprem sebebiyle pek çok vatandaşımızı kaybettiğimiz bir yıl oldu. Bu yaşanan üzücü hadiselerin yanında ilimiz ve ülkemiz için güzel gelişmelerin de yaşandığı bir yılı geride bıraktık. Bu vesileyle, 2020 yılında pandemi ve Elazığ ile İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 2021 yılının ülkemizde, bölgemizde ve ilimizde acıların yaşanmadığı, huzur ve esenliğin hâkim olduğu bir yıl olmasını diliyorum. 2021 yılının ülkemize, milletimize, çalışma arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza sağlık, huzur, mutluluk ve iyilikler getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10