TRAKYAKA yılın son toplantısını yaptı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Yönetim Kurulu, yılın son toplantısını Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında Tekirdağ'da yaptı.

Tekirdağ 30.12.2020 16:38:00 0
TRAKYAKA yılın son toplantısını yaptı

Bir önceki toplantıda alınan kararların görüşülmesi ile başlayan toplantıda, geçmiş dönemlere ait program kapanış raporları sunuldu. Ajansın İmza Yetki ve Devir Yönergesi ile 2020 yılı İnsan Kaynakları Raporunun görüşülmesi ile toplantı sona erdi.

 

TOPLANTIYA KATILANLAR

 

TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Kırklareli Valisi ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bilgin, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Tekirdağ Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kalkınma Kurlu Başkanı Turhan Altıntel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.

 

TRAKYA ŞİVESİYLE İLETİŞİM KURABİLEN ASİSTAN

 

Toplantının ardından TRAKYAKA Yönetim Kurulu üyeleri Avrupa elektrik dağıtım sektörünün ilk yapay zekâ destekli dijital asistan uygulaması olan TREDAŞ Enerjik’in devreye alınması törenine katıldı. Törende Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’a TREDAŞ Bölge Müdürlüğü’nde Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) müşteri hizmetleri yönetiminde yazılı ve sözlü olarak insan konuşmasını taklit edebilen ve Trakya şivesiyle konuşanlarla da rahatça iletişime geçilebilen yapay zeka destekli dijital asistan uygulaması "TREDAŞ Enerjik"in tanıtımı yapıldı.

 

"DİJİTAL ASİSTANI DEVREYE ALIYORUZ"

 

Törende konuşan TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili, yapay zeka teknolojisinin Türkiye'de farklı sektörlerde müşteri hizmetlerine entegre edildiğini belirterek, uygulamanın elektrik dağıtım sektöründe de kullanılmaya başlandığını söyledi. Bilgili, şöyle konuştu: "Müşteri hizmetleri alanında son yıllarda büyük teknolojik yatırımlar yaptık. Müşterilerimize dijital deneyim sunmak için geçen yıl çıktığımız yolda artık mutlu sona ulaştık. Çalışanlarımızın yüksek enerjisinden esinlenerek 'TREDAŞ Enerjik' adını verdiğimiz, alanında Avrupa'daki ilk olacak yapay zeka destekli dijital asistan uygulamamızı devreye alıyoruz. Bu uygulama ile bölgemizde çok daha verimli, etkin ve hızlı hizmet vererek müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutacağız."

 

KADİR ALBAYRAK DA KATILDI

 

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10