Bütün'den Sözcü'ye Ayasofya tepkisi!

Diyanet-Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsmail Bütün, bir gazetenin manşetinde yer Ayasofya Camisi ile ilgili yer alan habere tepki gösterdi.

Çerkezköy 3.01.2021 18:00:00 0
Bütün

Sözcü gazetesinde 2020 yılında yaşanan felaketlerin sıralanması ve Ayasofya'nın ibadete açılmasının da bu felaketler arasında yer alması büyük tepki çekti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Diyanet Sen Çerkezköy Şube Başkanı İsmail Bütün, "Sözcü Gazetesi'nin 2021 yılının, ilk Cuma gününde Ayasofya’nın ibadete açılmasını, 020 yılının ve son 86 yılın felaketleri arasında  sıralayan skandal manşetine ,Diyanet - sen Şube Başkanlığı olarak tepki gösteriyoruz. Bu aziz milletin dini değerleri ile sorunu olan , bu milletin değer yargılarına kutsallarına saygısı olmayan  bir gazetecilik anlayışının bu milletin  sözcüsü olamayacağı  ortadadır” dedi.

 

"MİLLETİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMALIDIR"

 

Bütün, “2020 yılında yaşanan felaketleri sıralayan  Sözcü gazetesi , Ayasofya’nın ibadete açılmasını da bu felaketler arasında sıraladı. 2020’den geriye dönük hatırlamak istemeyeceğimiz  bu olay kaldı diyen, Sözcü gazetesi deprem , çıg felaketi, korana virüsü gibi  felaketleri sıraladığı listede  Ayasofyayı (Allah’ın evi) ibadete açılmasını 2020 yılının felaketi olarak gösterdi. Fatihin emaneti ,Fethin sembolü, Ayasofya’nın açılmasından dolayı bu aziz millet  sevinç gözyaşları döktü. Sözcü gazetesi bu Ali cenap milletin sözcülüğünü yapmalıdır.Milli ve manevi değerlerimize sözcülük yapmayan sözcü gazetesine Diyanet - sen Şube Başkanlığı olarak tepki gösteriyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10