Akay: Bankaların suratına bakmadığı belediyeyi, kredi alan kurum haline getirdik

Çerkezköy Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirirken, üst yapı çalışmaları ile belediyenin bankalardan talepte bulunmak istediği 45 milyon liralık kredi konusu meclisi gerdi. AK

Çerkezköy 4.01.2021 18:32:00 0
Akay: Bankaların suratına bakmadığı belediyeyi, kredi alan kurum haline getirdik

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin gerçekleştirdiği yılın ilk oturumunda, 2004 ile 2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ali Ertem ile mevcut başkan Vahap Akay arasındaki kamu borcu tartışması yeniden gündeme geldi. AK Parti'li meclis üyesi Adem İçli, toplantıda söz alarak, “Geçtiğimiz günlerde dönemin AK Parti belediyesine eleştiride bulundunuz. 46.5 milyon liralık videoyu bir beceri gibi yayınladınız. Veliköy, Kızılpınar, Bağlık, Fevzipaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih mahallelerine yedi yılda uğramadınız ve bir çivi çakmadınız. Kalkıp bizim dönemin AK Parti belediyesini eleştiriyorsunuz. Yedi yıllık dönemde 1 milyarlık bütçe ile sadece pazar yeri, çocuk parkı, düğün salonu yaptınız" dedi. İki yılda Çerkezköy Belediyesi'nin 300-400 milyonluk savurgan bütçesini gördüklerini ifade eden İçli, "Geçmişe dönük eleştirmek biraz acizliktir. Ben size yakıştıramadım. Daha köprünün yaya yolunu genişletememiş belediye, sokakları aydınlatmamış belediye kalkmış bugün 45 milyon borç istiyor. Geçmiş dönemde AK Parti'li belediyenin 53 milyon borcu vardı. Çalışmazsanız borcunuz da olmaz. İki yıla baktığımız zaman bir tane çakılı çiviniz olduğunu göremiyorum. Nerede bu para neden borç istiyorsunuz” diye konuştu.

 

AKAY'DAN İÇLİ'YE YANIT

 

Belediyeyi 2014 yılında devraldıklarında 79 milyonluk borcun 50 milyonluk kısmının kamu borcu olduğunu kaydeden Vahap Akay ise şunları söyledi: “Geçmiş yılın borcunu yapılandırdım, geçmiş dönemin borcunu ödedim diye video yayınladım. Bu kadar eleştirilecek bir durum değildir. Polemik de yaratmak istemiyorum. Ben sizin AK Parti'li belediye başkanınızın on yılda ödemediği kamu borçlarını yedi yıl sonunda kasım ayında bitirdim. Alınacak ve gücenecek bir durum da yoktur. Bunu da bir beceri olarak sunmadım. Bunu geçmiş becerisizlik olarak sundum. Bu hizmetleri yapıyorum diye sundum. Bütçeyi savurgan kullandığımı söylüyorsunuz. 2014 yılında 60 milyon bütçe ile belediyeyi 79 milyon borçla aldım. Şuan bütçemiz 194 milyondur. Belediyenin 38 milyon 600 bin lira borcu vardır, 9 milyonluk likiti de düşünce 29 milyon 600 bin TL borcu kalıyor. Yüzde 125 borç ile aldığım belediyenin borçlarını yüzde 15’e düşürdüm. 2014 yılında bankaların suratına bile bakmadığı belediyeyi kredi alan bir kurum haline getirdik. Beni köprü ile eleştiriyorsunuz. Köprüyü yaparken yaya yolunu unutan ben miyim? Köprüyü yaparken engelli vatandaşımız tekerlekli sandalye ile oradan buraya nasıl geçecek diye düşünmeyen  ben miyim?"

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10