Esnafa belediye sahip çıktı

Koronavirüsle mücadele kapsamında yayınlanan genelge ile faaliyetleri durdurulan esnafa Çerkezköy Belediyesi sahip çıktı. CHP ve İYİ Parti gruplarının önerisini görüşen belediye meclisi; kıraathane, k

Çerkezköy 7.01.2021 16:55:00 0
Esnafa belediye sahip çıktı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu pandemi tedbirleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde, Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapıldı. Bir önceki toplantıda İmar ve Şehircilik ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına gönderilen konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, daha sonra bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen başkanlık makamının 24 Aralık 2020 gün ve 39 sayılı engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesine geçildi. 2006 yılından beri Çerkezköy Belediyesi tarafından doktor raporu ile yüzde 40 ve üzeri fiziksel ve zihinsel engeli bulunan vatandaşlara yapılan nakdi yardıma 2021 yılında da devam edilmesine ve aylık 800 TL olmasına, ayrıca yardım alacak kişilerin tespitinin belediye başkanı ve belediye encümeni tarafından belirlenen kriterlere göre yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

İŞLETMELERDEN KAPALI OLDUĞU SÜRECE KİRA ALINMAYACAK

 

Meclis toplantısında ayrıca belediyenin kiracısı olan, fakat pandemi döneminde kapalı olan, faaliyeti durdurulan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca kira alınmaması oy birliği ile kabul edildi.

 

KREDİ İÇİN YETKİ VERİLDİ

 

Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Fen İşleri Müdürlüğünün 24 Aralık 2020 gün ve 134 sayılı Meydan Yeraltı Otopark yapımı ve Meydan düzenleme hakkındaki müzekkeresi (Üst yapı çalışmaları için İller Bankası, Devlet veya özel bankalardan 45 milyon TL kredi çekilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi) görüşülerek, Belediye Başkanı Akay’a Atatürk ve Öztrak caddeleri ile bağlantılı sokaklarda yapılacak üstyapı çalışmalarında kullanılmak üzere 45 milyon TL’ye kadar İller Bankası A.Ş., devlet bankaları veya özel bankalardan kredi çekebilmesi için yetki verilmesi görüşüldü. Maddeye ilişkin konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, “Bu çalışmalar için 30 milyon TL’ye kadar yeterli olacağını düşündük. Belediyeyi bu kadar borç yüküne sokmamamız gerektiğini düşünüyoruz” derken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “80 bin metrekare hedefiyle yola çıktık. TESKİ’nin içme suyu hatlarını revize etme ihtiyacı olduğu bazı alanlar, yağmur suyu hattının geçeceği bazı sokakların da ilave edilmesi ve projenin netleşmesiyle beraber metrekare 80 binden 150-160 binlere kadar çıkmış durumda. Dolayısıyla şu anda talep ettiğimiz 45 milyon TL’ye kadar kredi yetkisi istiyorum” dedi. Atatürk ve Öztrak caddelerinde altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmalarının 15 Mayıs’ta başlamasının hedeflendiğini kaydeden Akay, projenin 2022’nin mart veya nisan ayında bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. AK Parti grubunun ret oyu verdiği, MHP grubunun çekimser kaldığı oylamada, CHP ve İYİ Parti olumlu oy kullandı. Söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.

 

KAPALI ESNAFA CAN SUYU

 

CHP ve İYİ Parti'li meclis üyeleri tarafından verilen önerge ile pandemi nedeniyle kapalı olan kıraathane, kahvehane, çay bahçesi gibi işletmelere 2021 bütçesinden bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılması da mecliste görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki kahvehane, kıraathane, bilardo salonu, internet cafe, kır bahçesi ve halı sahalara 2021 yılı içerisinde bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılacak.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10