Pazar boş kalınca, esnafın cebi de boşaldı

Koronavirüsle mücadele kapsamında günlerinde değişiklik yapılan Çerkezköy Halk Pazarı'nda esnaf, fiyatların artmamasına rağmen vatandaşın pazara gelmemesinden şikayet ederek, "Sürekli hazırdan y

Çerkezköy 13.01.2021 13:38:00 0
Pazar boş kalınca, esnafın cebi de boşaldı

Pandeminin olumsuz etkilerinin yanı sıra çalışma günlerinde değişiklik yapılan Çerkezköy Halk Pazarı'nda esnaf siftah yapmakta zorlanıyor. Pazar günü kurulan, ancak hafta sonu uygulanan sokak kısıtlaması nedeniyle salı gününe alınan Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı boş olmasıyla dikkat çekti. İşlerinin yolunda olmamasından yakınan pazar esnafı, “Sürekli hazırdan yiyoruz, bu çarkı daha fazla döndüremeyeceğiz. Yine de halimize şükürler olsun, çok daha zor durumda olanlar var. Biz bu günlerin de biteceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

                                                           

 

ESNAFIN YARISI TEZGAH BİLE AÇMIYOR

 

Ürün fiyatlarının aynı seyirde olduğunu ve belirgin bir fiyat artışı olmadığını belirten pazar esnafı, buna rağmen vatandaşın pazara uğramadığını söyledi. Bunun sebebini vatandaşın koronavirüs dolayısıyla kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışmalarına bağlayan esnaf, özellikle iki haftadır satışların çok daha kötü olduğunu, bu nedenle çoğu arkadaşının pazara tezgah açmaya bile gelmediğini ekledi.

 

HES KODU SORGULAMASI YAPILMIYOR

 

Öte yandan koronavirüs önlemleri kapsamında, pazarlara girişte zorunlu tutulan HES kodu sorgulamasının Çerkezköy Halk Pazarı'nda önceki gün yapılmadığı dikkat çekti. Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sistemin arızalı olmasından dolayı HES kodu sorgulaması yapamadıklarını söyledi. Vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılmadan pazar alanına rahatça girip çıkarak bulaş riskini artırması tepkiyle karşılandı.

 

 

FİYATLARDA ARTIŞ YOK, AMA PAZARA GELEN DE YOK

 

Fiyatların uzun süredir aynı olduğunu belirten esnaflar, yine de satışlarının çok kötü olduğunu, pazara gelip tezgah kurduklarını, ancak masraflarını bile çıkaramadıklarını söyledi. Bu arada Çerkezköy Halk Pazarı’nda bazı ürünlerin kilogram bazında fiyatları şöyle: Limon 2.5-3.5 TL, kivi 10-12 TL, mandalina 5-6 TL, nar 8 TL, portakal 5 TL, armut 4 TL, patlıcan 5-6 TL, kabak 5-6 TL, ıspanak 5 TL, pırasa 5 TL, marul 2.5-3 TL, salatalık 4-5 TL.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10