Çerkezköy'e 500 kişilik stadyum kazandırılacak

Gençlik Merkezi Müdürü Emrah Baran Çerkezköy'e bakanlık tarafından yapılacak 500 kişilik stadyum, Bağlık Mahallesine yapılacak Gençlik Merkezi ve Kapalı Spor Salonun tadilatı ile ilgili açıklam

Çerkezköy 13.01.2021 18:47:00 0
Çerkezköy

500 kişilik stadyum projesinin hazırlandığını kaydeden Gençlik Merkezi Müdürü Emrah Baran, “ Mevcut Gençlik Merkezimizin yan tarafında yapılacak olan stadyum projesi  ihale aşamasında. İhalesi yakın zamanda başladığı vakit yaz sonunda kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki sezona yetiştirmeyi planlıyoruz. Yapılacak olan 500 kişilik stadyumda üst lig ve Bölgesel Amatör Lig maçları da oynanabilecek. Bu stadyum sorunu Çerkezköy’ün yıllardır kanayan yarasıydı. Bakanlığımızın kısa sürede ilçemize kazandıracağı stadyum da bu sorunu çözmüş olacak” dedi.

 

ZEMİN ETÜDÜNDE SIKINTI YOK

 

Yapılacak 500 kişilik stadyumun zemin etüdünde herhangi bir sorunun olmadığını kaydeden Baran, “Alanın düzleştirilmesi, hafriyatların temizlenme çalışmaları tamamlandı. Stadyum alanının zemin etüdü yapıldı herhangi bir sıkıntı ortaya çıkmadı. Proje hazırlandı, ödenekte İl Müdürlüğündedir. Hızlı bir şekilde ilçemize stadyum kazandırılacaktır” dedi.

 

 

YER TAHSİSİNİ HAZİNEDEN ALDIK

 

Bağlık mevkiinde bakanlığın yapacağı yatırımla alakalı konuşan Baran, “ Bakanlığımızın üç katlı il bazında gençlik merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzu projesi var. Bunların da projeleri hazırlandı, aynı şekilde ihaleye aşamasına getirilmeye çalışılıyor. Yer tahsisini hazineden aldık. Projemiz hazır ve 2022 yılında tamamlanması hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayını bekliyoruz. Onay bittikten sonra hem stadyum hem de buranın projelerine başlamış olacağız. Kısaca süreç çok yakın” diye konuştu.

 

A’DAN Z’YE DEĞİŞİYOR

 

Kapalı Spor Salonunda yenileme çalışmalarının Kasım ayında başladığını kaydeden Baran, “ Mart ayı sonuna kadar spor salonunu bize teslim edecekler. Şuan spor salonunun zemini ve çatısı yenileniyor, ayrıca doğalgaz dönüşümü, güçlendirme, montalama çalışması yapılıyor. Ayrıca soyunma odaları ve tuvaletlerin de rezive edilmesi yapılıyor. Spor salonu A’dan Z’ye yenilenecek. . Daha önce yaşanan içerinin soğuk olması sıkıntısı olmayacak.Salonda çocuklarımız ve sporcularımız gönül rahatlığı ile antrenmanlarını ve müsabakalarını yapabilecek” açıklamasında bulundu.

 

 

TOPLAM 1 MİLYON 200 BİN TL

 

Hükümetin güçlendirme ile alakalı 1 milyon 200 TL’lik bir yatırım yaptığını ifade eden Baran, “ Spor Salonu için süre 130 gündür. Mart ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Bu spor salonunun güçlendirilmesi ilçemiz için çok önemlidir. Çünkü ilçedeki tüm müsabakalar bu salonda oynanıyordu. Yapılan incelemede tamamen yıkılma çıkmadı, güçlendirme kararı çıktığı için bu çalışmalar yapılıyor. Tamamlandığı zaman ilçemize yakışır bir spor salonu olacak” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10