Durgun: Amacımız üretim maliyetlerini azaltmak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Bihter Demiral'ı ziyaret eden Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Veteriner Hekim Ergin Durgun, "Amacımız üy

Tekirdağ 14.01.2021 11:13:00 0
Durgun: Amacımız üretim maliyetlerini azaltmak

Birlik Başkanı Ergin Durgun, yapılan görüşme hakkında yaptığı açıklamada; TMO’nun yemini kendi üreten yetiştiricilere ve besicilere piyasadan düşük fiyatlarla arpa, buğday ve mısır gibi yem hammaddeleri satışı gerçekleştirdiğini belirterek, “Kendi yemini kendi yapan üyelerimiz fabrikada üretilen hazır süt, besi vs. yemlerine göre daha düşük maliyetlerle yemlerini üretebilir. Biz bunu teşvik ediyor ve destekliyoruz. Amacımız üyelerimizin üretim maliyetlerini azaltmaktır. Biz de birlik olarak üyelerimizin TMO’nun sağladığı bu imkândan daha fazla faydalanması ve onlara kolaylık olması için satış zamanı duyurular yapıyoruz" dedi.

 

"TMO'DAN ALIP ÜYELERİMİZE ULAŞTIRIYORUZ"

 

TMO’dan arpa ve mısır gibi yem hammaddelerini satın alıp, kârsız komisyonsuz üyelerine teslim ettiklerini belirten Durgun, "Talep edenlere nakliye hizmeti sunarak üyelerimize hizmet veriyoruz. Aynı bölgeden gelen talepleri birleştirip tek bir araç ile sevk edilmesini sağlıyoruz. Çünkü 2 ya da 3 ton alacak bir üye yetiştirici için nakliye yüksek maliyet oluşturacak, almak ekonomik olmayacaktı ve bu durumda TMO’nun bu imkânından faydalanamayacaklardı” ifadelerini kaydetti.

 

"ARPA, BUĞDAY VE MISIR TEMİNİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

 

Birlik Başkanı Durgun ayrıca, "Önümüzdeki aylarda da yetiştiricilere düşük fiyatlı arpa, buğday ve mısır temin etmeye devam edeceğiz. Üyelerimize bu hizmeti sunarken iş birliği içerisinde çalıştığımız TMO Tekirdağ Şube Müdürü Bihter Demiral ve personellerine birliğim ve yetiştiriciler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10