Aşılama başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye'ye getirilen ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, Çerkezköy Dev

Çerkezköy 14.01.2021 17:39:00 0
Aşılama başladı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, Çerkezköy’de Devlet Hastanesi ve özel hastanelerde sağlık çalışanlarına vurulmaya başlandı.

 

"VATANA, MİLLETE HAYIRLI OLSUN"

 

Çin’den gelen CoronaVac aşısına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca acil kullanım olayı verilmesinin ardından ilk aşıyı olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ardından aşıların sağlık çalışanlarına uygulanmasına ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de başlandı. Türkiye ve Çerkezköy için aşının önemli olduğunu belirten Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz, "Vatana, millete hayırlı olsun. Aşılamamız yarın başladı ve sorunsuz şekilde devam ediyor. Yarın itibariyle çok sayıda sağlık çalışanını aşılattık. Gece 24.00’e kadar devam edecek. Biz bittikten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından diğer gruplar aşılanacak. Zaten vakalar gittikçe hafiflemişti. İnşallah en kısa sürede bu ileten kurtuluruz” dedi.

 

 

"720 PERSONELİMİZ BULUNUYOR"

 

Çerkezköy’de vaka sayılarının da son günlerde düştüğünü kaydeden Filiz, "Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde pandemi için ayırdığımız birimleri yavaş yavaş normal servise çeviriyoruz. Yoğun bakım ünitelerinde boşluklar var. Her şey normale dönüyor, keyfimiz yerinde” diye konuştu. Devlet Hastanesi'nde 720 personelin bulunduğunu ifade eden Filiz, “Gönüllük esasına göre aşılama yapılıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden personeller randevu alıyorlar. Şu anda yüksek oranda aşılama devam ediyor. Bir iki gün içinde tamamını aşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başhekim Filiz’in ardından personel de korona aşısını yaptırmaya başladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10