Karamehmet sakinleri verilen sözün tutulmasını istiyor

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi kapsamında çalışmalar devam ederken, çıkartılan hafriyat topraklarının Ergene'nin Karamehmet Mahallesi'nde bulunan meraya dökülmesi bölge halkın?

Ergene 18.01.2021 18:41:00 0
Karamehmet sakinleri verilen sözün tutulmasını istiyor

Ergene’nin Karamehmet Köyü’ndeki meraya, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi kapsamında çıkartılan hafriyat topraklarının dökülmesi, bölge halkının, “Köyümüzün geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Verimli topraklarımıza hafriyat dökülüyor. Bize, dökülen hafriyatın ıslah edileceği sözünü verdiler. Umarız sözlerini tutarlar. Biz bu sene bu meraları kullanamayacağız maalesef” tepkisine neden oldu.

 

MUHTARIN İTİRAZI İŞE YARAMADI

 

“Biz buraya hafriyat dökülmesini istemedik” diyen mahalle halkı, “Muhtarımız itiraz etti. Tekirdağ Valiliği bünyesinde Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün oluşturduğu komisyon, buraya hafriyat dökülmesine izin verdi. Muhtarımızın itirazına rağmen hafriyat dökülmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi” dedi.

 

 

“VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ”

 

Nisan sonundan 15 Kasım’a kadar hayvanlarını otlatmak için kullandıkları merayı bu sene kullanamayacaklarını belirten mahalle sakinleri, kendilerine meraların ıslah edileceği yönünde söz verildiğini kaydederek, “Köyümüzde çalışmalar bittiğinde, hafriyat dökülen mera sahalarımızın ıslah edileceği yönünde bir taahhütleri oldu. Eğer verilen sözler tutulursa bizim için bir sorun yok. Ancak şöyle de bir durum söz konusu; dökülen hafriyatların yüksekliğinin çok olmaması gerekiyor. Firma bir sınır çizdi, o sınırın aşılmayacağını söylediler” ifadelerini kullandı.

 

“YÜKSEKLİĞİN ÇOK ARTMAMASI GEREKİYOR”

 

Karamehmet Köyü Muhtarı Mümün Kanter de “Halkalı-Kapıkule hızlı tren projesi kapsamında çıkarılan hafriyat mahallemizin meralarına dökülüyor. Bize, dökülen hafriyatların ıslah edileceği ve çimlendirileceği sözünü verdiler. Verdikleri sözleri tutarsalar ve çok yüksekliği artırmazlarsa herhangi bir sıkıntı yok” dedi. Tekirdağ İl Tarım ve Hayvan Müdürlüğü’nde komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun, çıkarılan hafriyatların Karamehmet Mahallesi’ndeki meraya dökülmesine izin verdiğini kaydeden Kanter, “Firma izinleri aldı. Firmanın topraktan çıkardığı hafriyat, bizim mahallemizin merasına dökülüyor. Halkalı - Kapıkule Hızlı Tren Hattı, mahallemizin 100 metre ilerisinden geçiyor” dedi. Hafriyatın mahallelerinin meralarına dökülmesine izni olmadığını da kaydeden Kanter, “Benim iznim yok, çünkü hayvanlarımız bu meralarda otluyor. Göletimiz var. Ancak verilen sözler tutulur ve ıslah çalışması yapılırsa herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10